Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 20.06.2019 12:54:05

Legendarni HRVAT se vrača po DOPINŠKEM suspenzu, njegova nova vloga pa je PRESENETLJIVA

Reuters
Nekdanji hrvaški nogometni reprezentant Darijo Srna se bo manj kot dve leti po dopinškem škandalu vrnil v ukrajinski nogomet, v katerem bo poslej deloval kot član strokovnega štaba pri 12-kratnemu ukrajinskemu prvaku Šahtarju iz Donecka. Na klubski strani rudarjev so potrdili, da bo 37-letni Dalmatinec prevzel naloge pomočnika glavnega trenerja.

Nekdanji kapetan vatrenih se ni odločil za podaljšanje pogodbe z italijanskim prvoligašem Cagliarijem. Odločil se je za nov izziv, ki pomeni tudi postopni prehod v trenerske vrste.

Za zdaj še ni povsem jasno, ali bo Srna končal tudi kariero nogometaša ali bo še nekaj časa v dvojni vlogi kot igralska in strokovna pomoč glavnemu trenerju Portugalcu Luisu Castru.

Srna pri gorečih privržencih Šahtarja uživa kultni status ikone. V 15 sezonah je s 536 nastopi postal rekorder tega kluba, za katerega je zabil 49 zadetkov ter osvojil 26 lovorik, od tega kar deset naslovov prvaka Ukrajine.


Največji uspeh je doživel kot kapetan rudarjev, ko je Šahtar leta 2009 osvojil pokal Uefe, predhodnika današnje evropske lige.

Srna je kariero začel v splitskem Hajduku, iz katerega je leta 2003 prestopil v Šahtar, ki mu je ostal zvest kljub zelo mamljivim ponudbam. Za reprezentanco Hrvaške je odigral 134 tekem in dosegel 22 zadetkov. Reprezentančni dres je upokojil leta 2016.

Leta 2017 je na njegovo poklicno nogometno kariero padel velik madež dopinškega škandala. Srno so ujeli na dopinškem testu 22. marca 2017 po tekmi lige prvakov proti Napoliju.

Sloviti hrvaški reprezentant je priznal jemanje prepovednih poživil. Pri naporih si je pomagal s steroidom. Ukrajinski protidopinški urad je na podlagi priznanja Srno kaznoval s 17-mesečno prepovedjo. Njegova dopinška kazen se je iztekla 22. avgusta lani. Mesec kasneje je nato podpisal enoletno pogodbo z italijanskim klubom s Sardinije.

Značke: nogomet, ukrajina, doping

Članki iz rubrike