moška Dobra karma

Zgodba iz parka, ki morda tudi vam spremeni pogled...

Usodno vino Svet24.si

Inja Zalta se je zahvalila vsem in spregovorila ...

sodniki_stopnisce_2019-1569591640 Reporter.si

Ekskluzivno! Ustavno sodišče odločilo proti ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

janez-jansa-in-bojan-pograjc-pred-tremi-desetletji-uspesna-v-triglavski-steni-01 Necenzurirano

Janša želi na čelu vojske svojega prijatelja. ...

jelena karleuša Odkrito.si

Jelena Karleuša - Jo je mož res surovo pretepel?!

TBLS3_Cristian Baranasic_FullFigure Njena.si

Zmagovalec shujševalnega šova v bolečinah in ...

nu
nu
0 24.05.2019 11:22:44

STRAŠLJIVO: Nekdanji angleški nogometni trener obsojen PEDOFILIJE, to so podrobnosti!

Arhiv Svet24
Včeraj je 66-letnega Boba Higginsa britansko sodišče spoznalo za krivega sistematične zlorabe 23 mladoletnikov. Higgins je kot nogometni trener med 1971 in 1996 zlorabil svoj položaj in škodil številnim. Sodiščna obravnava je trajala več kot 41 ur.

Nekdanji nogometni trener je 20 let otipaval in nadlegoval 23 žrtev. Šlo je za takrat mladoletne dečke, ki so bili v britanskih nogometnih klubih Southampton in Peterborough United njegovi varovanci. Higgins je bil kot trener zgled mnogim. Svojo idealizirano podobo mentorja in očetovske figure je izkoristil za dolgoletno kampanjo zlorab. Porota ga je spoznala kot krivega v 45 točkah obtožnice.

Žrtve so na sojenju, ki je trajalo več kot 41 ur, povedale, da je do nadlegovanj prihajalo med prhanjem po treningih, v Higgsovem osebnem avtomobilu in na zofi v njegovem domu. Nekdanji trener je med zlorabami predvajal ljubezenske pesmi. En od moških, ki jih je obsojeni nadlegoval kot mladoletnike, je povedal, da ga je Higgins v obdobju dveh let zlorabil več kot 100-krat.

Zločinec je sprva pridobil zaupanje dečkov in njihovih staršev ter šele nato vršil svoja pedofilska nagnjenja. Nekateri moški so o nadlegovanjih v otroštvu svojim bližnjim povedali šele 30 let kasneje. Nekateri od njih so prav tako obupali nad kariero v nogometnem svetu.

Članki iz rubrike