Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 21.05.2019 11:28:36

PANIKA V LONDONU! Tik pred finalom lige prvakov se trener Tottenhama resno dogovarja za ODHOD IZ KLUBA

Profimedia
Medtem ko navijači Liverpoola in Tottenhama komaj čakajo na 1. junij, ko se bodo za evropsko krono 'udarili' v Madridu, je okoli londonskega kluba zavladal preplah.

Dva tedna pred finalom lige prvakov je prišla v javnost novica, da se trener Tottenhama Mauricio Pochettino že dogovarja za prestop k novemu delodajalcu. Argentinski strateg naj bi bil želja Juventusa, ki ga bo ob koncu sezone zapustil Massimiliano Allegri. Da je do pogovorov prišlo tik pred najpomembnejšo tekmo v zgodovini Tottenhama, za navijače tega kluba seveda predstavlja veliko težavo.

Italijanski Tuttomercato celo trdi, da je do prvih pogovorov med Pochettinom in Juventusom prišlo že pred povratnimi polfinalnimi tekmami lige prvakov. Preobrat Tottenhama na tekmi z Ajaxom (3:2) je alfo in omego stare dame Giannija Agnellija še dodatno prepričal, da je 47-letni Argentinec prava izbira.

Ko so vodilni ljudje Tottenhama in navijači tega kluba izvedeli za skrivne pogovore med njihovim trenerjem in italijanskim klubom, so kakopak ponoreli, saj so prepričani, da Juventus namenoma vnaša nemir v njihovo ekipo pred finalom lige prvakov.



Pochettino je medtem izjavil, da ne glede na razplet finala zapušča Tottenham. Svojim delodajalcem je dejal, da je pripravljen celo plačati, da bi zapustil London. V pogodbi ima namreč izhodno klavzulo v višini 40 milijonov evrov. "Nisem pripravljen začeti novega poglavja v Tottenhamu. Nimam nobene ideje in nikakršnega načrta, kako naprej. Ta posel izjemno dobro poznam, vem kako delujejo stvari in kaj bi bilo treba narediti. In ne mislim le tega, koliko denarja bi moral porabiti. Če pričakuješ, da boš vsako leto v finalu lige prvakov, potrebuješ zelo dober načrt. In to drugačnega od tega, kar se je v tem klubu dogajalo v zadnjih petih letih."

Juventus naj bi za Pochettina pripravil ponudbo, ki je ta enostavno ne more zavrniti - triletno pogodbo z letno plačo 12 milijonov evrov plus bonusi. S tem bi postal drugi najbolj plačan v klubu, takoj za Cristianom Ronaldom.

Portugalec ima seveda svojo idejo, kdo bi moral na trenerskem mestu stare dame zamenjati Allegrija. Jasno, njegov kandidat je Jose Mourinho. A vodstvo Juventusa nad tem predlogom ni navdušen. Ostali kandidati za novega stratega italijanskih prvakov so Simone Inzaghi, Maurizio Sarri, Siniša Mihajlović in tudi Antonio Conte, ki je bil na tem mestu ravno pred Allegrijem.

Članki iz rubrike