image008 Odkrito.si

V slovo fantku, ki je združil Slovenijo

madonna eurosong Svet24.si

Madonna sramotno priredila evrovizijsko polomijo

pomladna metulja Petisvet.si

Opozorilo za ta teden: izogibajte se govorjenju ...

nosečka Svet24.si

Bi svojemu otroku nadeli tako zelo nenavadno ime?

meghan markle Svet24.si

Nov šok za mlado mamico Meghan

ana urbanc Njena.si

Izdalo jo je zdravje

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

STA
STA
0 16.05.2019 14:38:54

Uefa končala preiskavo v primeru MANCHESTER CITYJA, zdaj je vse odvisno od ...

Krovna evropska nogometna zveza (Uefa) je danes sporočila, da je končala preiskavo v primeru Manchester Cityja, ko so raziskovali domnevne finančne nepravilnosti. Primer bo zdaj obravnavala Uefina komisija za finančno poslovanje, podatkov o morebitni kazni za klub pa Uefa za zdaj še ni sporočila.

Uefa je sporočila, da je preiskava končana, primer pa so predali v obravnavo ustrezni komisiji, pristojni za finančno področje v evropski nogometni zvezi.

Preiskovalci, ki jih je vodil Yves Leterme, so preučevali domnevne kršitve finančnega fair playa, ki naj bi ga v Cityju zagrešili s prirejanjem listin o pokroviteljstvu; milijonska sredstva, ki so jih uradno prispevali različni pokrovitelji, naj bi namreč zagotovil sam lastnik kluba Mansour bin Zayed Al Nahyan.

City je zaradi kršitev finančnih pravil že bil kaznovan, leta 2014 so morali v Manchestru Uefi plačati 49 milijonov funtov globe. Po poročanju nekaterih medijev naj bi bila tokrat kazen v obliki prepovedi sodelovanja v ligi prvakov za določeno časovno obdobje.

Na športnih terenih gre Cityju sicer dobro, konec tedna je osvojil naslov prvaka v premier ligi s točko prednosti pred Liverpoolom, ima pa tudi še možnosti za dvojno krono, saj bo v soboto igral z Watfordom v finalu pokala FA.

Značke: nogomet, uefa

Članki iz rubrike