tina turner Odkrito.si

Tina Turner: Spregovorila o sinovem samomoru

Špela Pavlin Svet24.si

Nekdanja pevka Atomik Harmonik je vendarle ...

pikapolonica Petisvet.si

Poletni test: kaj pa vam prinaša srečo?

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

charles Svet24.si

Vojvodinja Cornwallska danes praznuje 72 let

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

16260X2423 Njena.si

Tako zapeljiva je zaročenka Mirka Mayerja

nu
nu
0 15.05.2019 15:24:09

CIRKUŠKA PREDSTAVA rezervista, ki je začel preigravati - samega sebe (VIDEO)

Nogometni kruh ni mačji kašelj. Še posebej za milijone nogometašev, ki se tega kruha pravzaprav nikoli ne uspejo najesti.

V Afriki je veliko takšnih nogometašev, ki trenirajo in se dokazujejo za odhod v tujino. Eden takšnih je tudi Thabo Qalinge, branilec južnoafriškega Orlanda Piratesa, ki sicer v glavnem greje klop za rezervne igralce. Na tekmi zadnjega kroga državnega prvenstva proti Polokwaneju je dobil priložnost v zadnjih 25. minutah in nardil vse, da bi se čim bolj izkazal.

Morda je bil na tribuni kakšen oglednik, ki ga je želel očarati, morda se je želel dokazati trenerju, da bi v prihodnje dobil več priložnosti, nemara pa se je skušal le postaviti pred navijači. Potem, ko je bila tekma že davno odločena (njegova ekipa je vodila s 3:0), je v sodniškem podaljšku, ne da bi ga oviral nasprotni igralec, začel s preigravanjem. Kot da bi nastopal na odru in želel kakšno žirijo prepričati z nogometnimi triki, je pravzaprav preigraval - samega sebe. Preskakoval je žogo, se obračal okoli svoje osi, poplesaval okoli okroglega usnja, na koncu pa so ga navijači nagradili z aplavzom. Za vzpodbudo.

Orlandu sicer ni uspelo v glavnem poslanstvu na tem srečanju. Trije zadetki niso bili dovolj, v zadnjem krogu je domača ekipa za naslov prvaka potrebovala še spodrsljaj tekmeca Mameloduja. A to se ni zgodilo, saj je slednji v gosteh odpravil Free State in ciljno črto prečkal prvi.

Članki iz rubrike