uros steklasa Odkrito.si

Znana Slovenca dahnila usodni da

Sara Carbonero, iker casillas Svet24.si

Potem ko je Casillasa na cedilu pustilo srce, ima ...

dvojčka Petisvet.si

Večno mladi in igrivi - rojeni v znamenju Dvojčka

karel destovnik - kajuh Svet24.si

FOTO: V Šoštanju šokirani: albanski orel na ...

katarina bencek 1 Svet24.si

Katarina Benček izdala knjigo z vročo vsebino: ...

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

tanja žagar miki šarac Njena.si

Zakaj Tanja Žagar sinčka ne bo izpostavljala ...

nu
nu
1 10.05.2019 16:15:48

REVOLUCIJA v ligi prvakov! SKRIVNI dokumenti RAZKRIVAJO vso PRIHODNOST!

V Madridu bo 1. junija finale lige prvakov. A tokrat bo govora o prihodnosti tega tekmovanja, v javnost so namreč prišli dokumenti o obliki tega tekmovanja, ki naj bi na temelju teh doživel veliko sprememb, ki so na kožo pisane predvsem velikim klubom.

Slovenec na čelu Uefe, Aleksander Čeferin, je ravno danes v odprtem pismu za javnost potrdil, da se z različnimi partnerji pogovarja o spremembah v evropskih klubskih tekmovanjih, a hkrati pa se je vzdržal komentarjev glede raznih ugibanj, ki zadevajo LP. Gre predvsem za ugibanje o spremembah glede terminov tekem, ki bi v prihodnosti potekale ob koncih tednov, o novem tekmovalnem formatu, ki bi bil še bolj pisan na kožo velikih klubov itd.

A prav danes je hkrati v javnosti informacije o ligi prvakov objavila ena najbolj uglednih in priznanih tiskovnih agencij na svetu, Associated Press, pri kateri trdijo, da so se dokopali do osnutka nove lige prvakov od leta 2024 dalje.

Tako je AP zapisal, da naj bi v prihodnje v LP igralo 32 ekip v štirih skupinah (osem moštev v vsaki), kar bi pomenilo, da bi vsak udeleženec odigral vsaj 14 tekem (zdaj je minimalno zagotovljenih šest tekem). Izločilni del bi ostal enak in bi se kot zdaj začel s tekmami osmine finala. Na koncu bi 24 kolektivov obdržalo svoje mesto LP, to je prvih šest iz vsake skupine, medtem ko bi zadnje moštvo iz vsake skupine neposredno izpadlo v ligo Europa.

Članki iz rubrike