Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.05.2019 11:21:14
Deli članek:

Ste vedeli, kaj je Jürgen Klopp počel sredi devetdesetih? Tu je POSNETEK IZ NEMŠKEGA TEVE ŠOVA (video)

Jürgen Klopp je eden najvidnejših nogometnih trenerjev današnjega časa. Po veličastni torkovi zmagi njegovega Liverpoola nad Barcelono in drugo zaporedno uvrstitvijo v finale lige prvakov je nemara celo trenerska številka ena.

Brez dvoma pa je številka ena zaradi svojega značaja, večina ga dojema kot izjemno mentalno sposobnega, dobrega motivatorja, vizionarja, odličnega taktika in nadvse všečnega v javnosti. Svojo trenersko kariero je začel leta 2001 v Mainzu, ime si je ustvaril na klopi dortmundske Borussie, v Liverpoolu pa je vstopil v elitni razred. Kot igralec pa ni blestel, niti približno. Bil je povprečnež in tega se je zelo dobro zavedal. Nekoč je celo dejal, da ima noge za četrto, glavo pa za prvo ligo. Ko je to razčistil sam pri sebi, se je še v času aktivne igralske kariere začel izobraževati in pridobivati trenersko znanje.

Sredi devetdesetih, ko je bil medijsko neprepoznaven, je sodeloval v nemškem zabavnem teve šovu 'Izgubite milijon' in dokazoval, da je njegova glava na precej višji ravni kot njegovo znanje igranja nogometa.