Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.05.2019 16:44:47
Deli članek:

POBRATENA KLUBA bosta v nedeljo storila nekaj revolucionarnega

Profimedia

Rivalstvo poganja nogomet, rivalstvo ustvarja napetost med navijači, rivalstvo navsezadnje ustvarja dobiček. A obstaja tudi drugačna pot ...

V italijanski Serie A je veliko rivalstev, nekateri klubi so z drugimi v skoraj že sovražnih odnosih. Za prevlado v svojih mestih se že desetletja borijo navijači Milana in Interja, pa privrženci Rome in Lazia ali pa Juventusa in Torina. A dva kluba sta ubrala drugačno pot. Nista mestna tekmeca, pa vendarle. Sampdoria in Parma gojita izrazite prijateljske odnose, na prihajajoči medsebojni tekmi pa bosta kluba odšla še korak naprej.

Navijači obeh klubov so pobrateni, pred tekmami in po njih se rokujejo, objamejo in skupaj spijejo pivo. Tako bo tudi v nedeljo na stadionu Ennio Tardini v Parmi, ko bosta kluba zamenjala drese. Ne po tekmi, kar je običajno, ampak kar pred tekmo. Nogometaši Parme bodo tako nosili plavi dres z nekaj malega rumene barve, njihovi tekmeci pa bodo zaigrali v belem z nekaj malega svoje prepoznavne barve v obliki križa na prsih.


Idejo sta podprla tudi opremljevalca obeh klubov. Posebej za to priložnost izdelane drese bodo po tekmi prodali na avkciji. Denar od prodaje Parminih dresov bodo donirali Institutu Gaslini v Genovi, dobiček od prodaje dresov Sampdorie pa bo prejela otroška bolnišnica v Parmi.

Sampdoria in Parma se štiri kroge pred koncem nahajata v sredini lestvice, prva je deveta (48 točk), druga pa 15. (37).