nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 30.04.2019 22:58:13

GROZLJIVA POŠKODBA zvezdnika Tottenhama in groba napaka zdravnikov zasenčila prvi polfinalne (video)

twitter
V torek in sredo bomo priča prvima tekmama polfinala lige prvakov.

V prvem polfinalnem obračunu v elitni ligi prvakov sta moči merila Tottenham in Ajax. Slednji so prvi polčas dobili z 0:1 po zadetku Donnyja van de Beeka. Nizozemci so imeli pobudo v prvem polčasu in si priigrali nekaj priložnosti, a več kot do enega zadetka niso dosegli, mrežo je zatresel Van de Beek.

V drugem je pritisnil Tottenham in tekmece potisnil na svojo polovico, toda do izenačenja nikakor ni mogel. Bližje drugemu golu so bili celo nogometaši Ajaxa, ki so prek Neresa zadeli vratnico. Ajax je tako prišel še do tretje zaporedne zmage na tujem (Real Madrid 1:4, Juventus 1:2), tokrat z 0:1. 

Je pa vso dogajanje na zelenici zasenčila huda poškodba Jana Vertonghena v prvem polčasu. Belgijec je grdo trčil s svojim soigralcem Tobyjem Alderweireldom in jo odnesel precej huje kot drugi rojak.

Že takoj je bilo jasno, da je Belgijec močno pretresen, a želja po vrnitvi na igrišče je bila prevelika. Toda hitro je tudi sam uvidel, da ne bo šlo naprej, čeprav je sprva še uspel prepričati zdravniško službo Tottenhama, da ga pošlje na igrišče.

Tudi sodnik je nekaj trenutkov pred povratkom na zelenico pri zdravniški službi Tottenhama preverjal, ali je z glavo Vertonghena vse v redu, če mu že zlomljeni nos očitno ni delal prevelikih preglavic. 

Toda Belgijec nikakor ni mogel nadaljevati, kasneje je celo bruhal in omedlel, preden so mu pomagali do slačilnic in kasneje do bolnišnice. 

Predvsem zdravniško osebje bi moralo bolj pametno posredovati in dejati, da z znaki pretresa možganov Belgijec enostavno ne sme na igrišče, a tudi Vertonghen je ves čas zatrjeval, da je z njim vse v redu. Žal smo prevečkrat videli, da se lahko takšne težave kasneje pošteno maščujejo in le upamo lahko, da bo z Janom vse hitro v najlepšem redu. 

Če vam posnetkov ne prikaže, si jih lahko ogledate 

TUKAJ 

in TUKAJ.

Članki iz rubrike