asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

marjetka in rudi.pg Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
0 27.04.2019 14:12:26

REVOLUCIJA V ŠVICI! Navijači so vzeli stvari v svoje roke, kaj bo storila zveza?

Profimedia
V pokalni finale sta se uvrstila Basel in Thun. Navijači prvega so se postavili po robu zvezi in samovoljno prevzeli vajeti v svoje roke.

Gre za denar oziroma pogoltno švicarsko zvezo. Pred polfinalnimi tekmami so se vse štiri navijaške skupine polfinalistov oglasile s skupnim sporočilom za javnost. Muttenzerkurve (Basel), United Supporters (Luzern), Block Sud (Thun) in Zurcher Sudkurve (Zurich) so svojo pobudo naslovile na zvezo, češ da naj ne združi vstopnice in obveznega prevoza z vlakom za navijače. Ti namreč želijo sami izbrati vrsto prevoza na finalno srečanje.

Obenem je navijače zmotila cena vstopnic - od 44 do 105 evrov. Navijači so odločni in želijo nižje cene vstopnic, zveza pa vztraja pri svojem.


No, navijači Basla so naredili korak naprej. Če zveza nima posluha za njihove ideje, so vajeti vzeli v svoje roke. Uradnih vstopnic za finalno tekmo, ki jih prodaja zveza, ne bodo kupovali. Namesto tega so izdelali svoje vstopnice, navijači jih bodo kupovali po cenah 20 in 35 evrov. Jasno, tudi z organiziranim prevozom ne bo nič. Vsak bo potoval, kakor bo želel.

Na dan finalne tekme bodo navijači Basla v skupini korakali proti stadionu Wankdorf v Bernu. Vodilnim ljudem zveze bodo predali ves denar od prodaje njihovih lastnih vstopnic. S tem bodo zvezi dali možnost, da izbira: ali vzame denar in naviječ spusti na tribuno ali pa denar zavrne in navijačem zapre vrata.

V Švici so navijači zaradi previsokih cen vstopnic leta 2014 zagnali akcijo "Nogomet za vse". Vse z namenom, da ne bi previsoke cene uničile nogometa in ga odvzele tistim, ki ga imajo resnično radi.

Značke: basel, švica, navijači

Članki iz rubrike