Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 26.04.2019 12:39:19

NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO: Filipinski krokodil proti Snežnemu leopardu

f4f
Mednarodni dobrodelni otroški projekt Nogomet za prijateljstvo je začel svojo ekološko pobudo, katere del je tudi poimenovanje 32 mednarodnih moštev prijateljstva po ogroženih živalskih vrstah z rdečega seznama IUCN.

Moštva prijateljstva, ki bodo sodelovala na zaključnem turnirju Nogometa za prijateljstvo v Madridu med 28. majem in 2. junijem, bodo oblikovana v skladu z vrednotami Nogometa za prijateljstvo. Mladi igralci različnih narodnosti, spolov in telesnih sposobnostih bodo tako igrali skupaj v istih moštvih. Na turnirju bodo sodelovala moštva Azijski slon, Kalifornijski kondor, Tasmanski vrag, Orientalska štorklja, Fosa, Filipinski krokodil, Snežni leopard, Amsterdamski albatros, Činčila, Rdeča panda, Malezijski luskavec, Veliki pasavec in drugi.


Ekološka pobuda programa Nogometa za prijateljstvo je usmerjena k promoviranju ekološke ozaveščenosti udeležencev in obiskovalcev. Moštva prijateljstva so bila prvič poimenovana po ogroženih živalskih vrstah v sklopu projekta Nogomet za prijateljstvo leta 2018, ki je potekal ob robu dogajanja na svetovnem prvenstvu v nogometu leta 2018. V času zaključnega turnirja v Moskvi so za prevoze mladih udeležencev uporabljali ekološko prijazne avtobuse, katere je poganjal zemeljski plin. K ekološki pobudi projekta so pristopili narodni parki in rezervati z vsega sveta.

»Preteklo leto smo bili izjemno veseli povabila organizacijskega odbora Nogometa za prijateljstvo in njegove pobude, da predstavimo pomen zaščite naravnih virov otrokom udeležencem zaključnega turnirja iz 211 držav in regij sveta,« je dejal Sergej Aramilev, generalni direktor Amurjevega centra za tigre.

Članki iz rubrike