favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 22.04.2019 16:20:37

Šokantna statistika za Cristiana Ronalda, ki je DRUGI NAJSLABŠI V TEJ SEZONI !?!

Profimedia
Čeprav je Ronaldo v marsičem najboljši in čeprav se bo z zlatimi črkami zapisal v nogometno zgodovino, vse v zvezi z njim vendarle ni tako sijajno, kot si mislite.

Statistika razkriva marsikaj in je včasih bolj včasih pa manj zgovorna. Pa vendarle, Portugalec je od prihoda k Juventusu eden slabših izvajalcev prostih strelov v štirih najmočnejših ligah v Evropi (angleški, španski, nemški in italijanski). Pravzaprav je drugi najslabši, če smo natančni. Slabši od njega je le član skromnega Frosinoneja Camillo Ciano. Tako kaže statistika z naslovom 'Igralci z največ prostimi streli brez doseženega zadetka'. Zanimivo, na tem seznamu se kot 12. po vrsti pojavi tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je v dresu Atalante zaporedoma izvedel 9 prostih strelov, a na ta način ni našel poti na nasprotne mreže.


A kljub porazni statistiki ima Ronaldo še vedno privilegij prvega izvajalca prostih strelov pri Juventusu. Čim je prispel v Torino si je vzel to pravico, pred njim je bil v tem segmentu izjemno uspešen Miralem Pjanić. Reprezentant BiH je o tem dejal: "Zdaj je tu Cristiano, ki je večkrat dokazal, da je najboljši na svetu. Pred njegovim prihodom sva proste strele izvajala jaz in Dybala, zdaj jih prav vse izvaja on."

Ronaldo je v tej sezoni iz prostega strela poskušal šestnajstkrat, a je bil vselej neuspešen. Na drugi strani je Lionel Messi v prej omenjenih ligah prepričljivo najboljši - v tej sezoni je iz prostih strelov dosegel že šest zadetkov.

Članki iz rubrike