tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

stanislav zore brezje 2023 Necenzurirano

Pridiga nadškofa Zoreta o evtanaziji in ...

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

poroka-na-prvi-pogled, irena, andrej Njena.si

Preslišana tragedija v eksperimentu Poroka na ...

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

nu
nu
1 10.04.2019 18:45:00

Deklica begunka v šoli STRADALA, tako jo je REŠIL Handanovićev soigralec, sledila so NORA RAZKRITJA!

Profimedia
Velika gesta italijanskega nogometaša navdušila.

V osnovni šoli nedaleč od Verone je neka deklica iz siromašne družine migrantov za kosilo dobivala le krekerje in malo tune, medtem ko so vsi ostali otroci dobivali testenine, zaradi česar je deklica neutolažljivo jokala, kar pa je prišlo tudi v javnost.

V mestu Minerbe, kjer se je vse to zgodilo, je župan Andrea Girardi pojasnil, da starši deklice za njo ne morejo plačati šolske prehrane in da ji šola enostavno ne more dati istega obroka kot otrokom, za katere pa starši položnice za kosila plačujejo.

Ta izjava je seveda v Italiji povzročila pravo vzburjenje, na katerega pa se je hitro odzval tudi krilni napadalec Interja Antonio Candreva in pokazal veliko srce.

Soigralec našega vratarja Samirja Handanovića je namreč sporočil, da bo deklici kril prav vse šolske obroke. "Pripravljen sem pomagati staršem deklice in plačati vse njene obroke," je sporočil Antonio.

Sicer je primer razdelil Italijo, kot vedno so v sporu tisti, ki ščitijo migrantsko politiko in tisti, ki so proti njej, med politiki, ki priseljevanja migrantov nočejo, pa je tudi zgoraj omenjeni župan, kar je razkrila La Repubblica in tako samo še poskrbela, da je primer postal še bolj škandalozen.

Ta je nato dokazala, da obstajajo številni migrantski otroci, ki so deležni istega tretmaja s tuno in krekerji, izkazalo pa se je tudi, da prav tem ubogim otrokom v največ primerih pomagajo učitelji, ki jim dajejo svoja kosila.

Značke: nogomet, inter, deklica, kosilo

Članki iz rubrike