Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 24.03.2019 20:33:11

Madžari presenetili Hrvate

V kvalifikacijah za evropsko nogometno prvenstvo je v drugem krogu prišlo do prvega velikega presenečenja. Madžari so namreč v Budimpešti z 2:1 (1:1) premagali svetovne podprvake Hrvate.

Ti so sicer povedli v 13. minuti, ko je z neposredne bližine neoviran zadel Ante Rebić, bili tudi v nadaljevanju boljši in nevarnejši, a tekmec je bil konkretnejši. Izenačil je v 34. minuti, ko je Adam Szalai z močnim strelom z desne strani kazenskega prostora premagal Lovra Kalinića, ki bi najbrž lahko bolje posredoval. Končni izid je v 76. minuti postavil Mate Patkai, ki se je po kotu ob Marinu Leovcu odlično znašel v kazenskem prostoru.

Do konca tekme so Hrvati napadali, a niso bili posebej nevarni, najlepšo priložnost so zapravili gostitelji, ki pa so vseeno prišli do lepega skalpa.



V drugi tekmi skupine je Wales premagal Slovaško, edini gol je v peti minuti dosegel Daniel James. V skupini imajo zdaj kar štiri reprezentance tri točke, brez njih je še Azerbajdžan, ki je v prvem krogu v Zagrebu namučil Hrvate.

V skupini I je Rusija v gosteh premagala Kazahstan s 4:0, dva gola je dosegel Denis Čerišev (19., 45.), enega pa Artem Dzjuba (52.) in Abzal Bejsebekov (62.), Škotska pa je z goloma Kennyja McLeana in Johnnyja Russella (74.) zmagala v San Marinu.

Značke: nogomet, ep

Članki iz rubrike