mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 17.03.2019 12:35:07

V Angliji vse večje težave z ... NAVIJAČI: Policija pridržala celo 14-letnega dečka!

Reuters
Angleška policija ima zadnje čase na nogometnih tekmah precej dela. Nič drugače ni bilo v soboto, saj so znova morali posredovati proti navijačem, ki so tokrat kar množično vdirali na zelenice.

Najnovejša incidenta na tekmah prve lige med Bournemouthom in Newcastlom ter na tekmi pokala FA med Swanseajem in Manchester Cityjem sta se zgodila le teden po sramotnih prizorih, ko sta kar na dveh tekmah na Otoku navijača fizično obračunala z gostujočima nogometašema.

Tokrat so v Bournemouthu na zelenico v zadnji miniti srečanja po izenačujočem zadetku Newcastla za 2:2 vdrli navijači gostujočega moštva. Policija je pridržala sedem navijačev, tudi 14-letnega dečka, preiskuje pa tudi poškodbo, ki jo je ob vdoru utrpela varnostnica ob igrišču.

Na tekmi v Swanseaju pa je policija pridržala tri mlajše moške zaradi dveh ločenih vdorov na zelenico med tekmo, ki jo je domače moštvo po vodstvu z 2:0 izgubilo z 2:3.

"Vsi, ki vdirajo na igrišče, so krivi kaznivega dejanja in se morajo zavedati, da jih bodo doletele resne posledice, tudi dolge prepovedi obiska tekem," je ob tem dejal vodja policijskih sil na tekmi v Swanseaju Steve Jones.

Na dogodke se je odzval tudi trener Manchester Cityja Pep Guardiola: "V zadnjem času je prišlo do več takšnih incidentov in gre za resno stvar, saj bomo lahko kaj kmalu zaradi tega imeli resne težave."



Pred tednom dni je na dveh tekmah na Otoku navijačema uspelo mimo varnostnikov priteči na zelenico in fizično obračunati z igralcema gostujočih moštev.

Hujši od obeh incidentov se je zgodil na derbiju druge angleške lige med Birminghamom in Aston Villo na londonskem stadionu St. Andrews, ko je navijač domačega moštva v deveti minuti pritekel na igrišče in od zadaj s pestjo udaril igralca gostujoče ekipe Jacka Grealisha.

Grealish je po napadu sicer lahko nadaljeval tekmo, v drugem polčasu pa je celo dosegel zadetek za zmago z 1:0.

Policija je za napad prijela 27-letnega moškega, ki ga je sodišče v ponedeljek spoznalo za krivega vdora na igrišče in fizičnega napada ter ga obsodilo na zaporno kazen 14 tednov in mu dodelilo 10-letno prepoved obiska nogometnih tekem v Veliki Britaniji.

Incident je sprožil številne polemike v nogometnih krogih na Otoku. Odzvala se je tudi angleška nogometna zveza (FA), ki je ocenila, da je dogodek "presegel vse meje sprejemljivega obnašanja navijačev".

Članki iz rubrike