testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 12.03.2019 23:14:23

City povsem razbil Schalke

Reuters
Znana sta še dva udeleženca četrtfinala nogometne lige prvakov. Napredovanje sta si v današnjih povratnih tekmah osmine finala zagotovila še Manchester City in Juventus; prvi je premagal Schalke s skupnim izidom kar 10:2, Torinčani so danes proti Atleticu iz Madrida slavili s 3:0, skupno pa s 3:2.

Osrednji obračun je bil za slovenske ljubitelje nogometa seveda tisti v Torinu, kjer se je z Atleticom predstavil sveži povratnik v izbrano vrsto Jan Oblak. Njegov Atletico je imel s prve tekme prednost 2:0, zato Juventusu ni preostalo drugega kot napad.

Že prvi resnejši se je sicer končal z žogo za Oblakovim hrbtom, toda ob strelu Leonarda Bonuccija je Cristiano Ronaldo naredil prekršek nad Oblakom in sodniki so gol razveljavili.

Pozneje so imeli črno-beli sicer pobudo, a brez učinka. Vse do 27. minute, ko je po natančni podaji Federica Bernardeschija Ronaldo prehitel neodločnega Juanfrana in iz neposredne bližine z glavo matiral Oblaka.

Do konca prvega dela so imeli domači še dve priložnosti, vendar je najprej s prostega strela Leonardo Bonucci meril prek vrat, Oblak pa je žogo po dobrem strelu Giorgia Chiellinija odbil v kot. Goste so bili zares nevarni le dvakrat, a je bil Alvaro Morata ob podaji Antoina Griezmanna v prepovedanem položaju, ob koncu pa je Morata z glavo meril čez gol.

Prvi cilj Juventusa je izpolnil Ronaldo že v 49. minuti. Spet je meril z glavo, Oblak je sicer žogo odbil, toda izkazalo se je, da je bila že prek golove črte in tehnologija je potrdila gol Italijanov. Juventus je tako v manj kot uri ujel Atletico. Ta je imel precej težav v obrambi, a dolgo zdržal.

Juventus je imel prvo žogo za zmago v 82. minuti, toda Moise Kean je s kakšnih šestih metrov z leve strani žogo poslal tik ob vratnici, zato pa je Ronaldo vse opravil tri minute pozneje. Po prekršku Gimeneza nad Bernardeschijem je hladnokrvno izvedel strel z bele točke, Oblaka poslal v eno stran, žogo pa v drugo in tako zapečatil usodo Atletica.



Na drugi tekmi je City začel z minimalno prednostjo, toda kmalu je bilo jasno, da bo Schalke težko zdržal, kaj šele pripravil presenečenje. Nemci so zdržali dobre pol ure, potem pa je četa Pepa Guardiole v le nekaj minutah opravila delo in se praktično že ob polčasu lahko veselila uvrstitve v četrtfinale.

Najprej je Kun Aguero izkoristil najstrožjo kazen v 35. minuti, pred tem je Bruma s prekrškom ustavil Bernarda Silvo. Sodniki so za potrditev akcije potrebovali VAR, podobno kot tri minute pozneje, ko so preverjali morebiten prepovedan položaj domačih. Ni ga bilo in gol Aguera po natančni podaji Raheema Sterlinga je obveljal.

Piko na i pa je nato postavil Leroy Sane, ki je hiter prodor v 43. minuti končal z golom za 3:0.

Schalke se je predal, domači pa so v nadaljevanju naprej prek Saneja dosegli gol, ki ni obveljal zaradi prepovedanega položaja, pozneje pa po ogledu posnetka še enega veljavnega Sterlinga za 4:0. Muke Nemcev so se povečale v 71., ko je za petico v njihovi mreži na že zdavnaj odločeni tekmi poskrbel Bernardo Silva. A domačim še ni bilo dovolj, Ralfa Fährmanna je šestič premagal Phil Foden, popolnoma razbiti Schalke je klonil še v 84. minuti, ko je bil uspešen še Gabriel Jeusus.

Današnji tekmi sta bili predzadnje dejanje osmine finala. Že prejšnji teden so si po pravih dramah v končnici in podaljšku četrtfinale priigrali nogometaši Manchester Uniteda in Porta. United je na povratni tekmi osmine finala v gosteh premagal Paris St. Germain s 3:1, Porto pa po podaljšku s 3:1 Romo. Ajax je izločil madridski Real s skupnim izidom 5:3, Tottenham pa Borussio Dortmund s 4:0.

Osmina finala se bo končala z zadnjima tekmama v sredo, ko bo münchenski Bayern gostil Liverpool (prva tekma 0:0), Barcelona pa Olympique Lyon (0:0).

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike