kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 21.02.2019 20:54:44

ZAGREB NORI in 'GORI'!! Navijači modrih VZHIČENI, učinkoviti Dinamo na to čakal POL STOLETJA!! (foto, video)

Profimedia
Zagrebški Dinamo se je uvrstil v osmino finala lige europa.

Nogometaši v evropski ligi zaključujejo povratne tekme šestnajstine finala. Zagrebški Dinamo Petra Stojanovića, Slovenec ni igral zaradi kartonov, je v Zagrebu premagal Viktorio Plzen s 3:0 in se prebil med 16 najboljših. Prvo tekmo so Čehi dobili z 2:1.

Zagrebčani, ki so zaigrali pred 30-tisoč glavo množico na Maksimiru, so na povratni tekmi povedli že v peti minuti, ko je po podaji z leve strani žogo pod prečko z desetih metrov poslal Mislav Oršić. V 34. minuti so domači podvojili prednost, ko je po podaji z leve strani s prostega strela z glavo zadel Emir Dilaver. Bruno Petković je v 77. minuti potrdil napredovanje Dinama, potem ko je pod prečko poslal žogo s 15 metrov.

Razprodani zagrebški stadion je tako spremljal pravo pravljico, mojstrovine svojih nogometašev pa so glasno proslavljali, kar pa ne preseneča, saj si je Dinamo, po pisanju hrvaških medijev po 49 letih zagotovil igranje na evropski ravni v pomladanskem delu sezone!

V osmino finala so napredovali še Eintracht Frankfurt, Zenit St. Peterburg, Valencia, Napoli, Salzburg, Arsenal in Villarreal. Že v sredo si je napredovanje zagotovila Sevilla, ki je Lazio izločila s skupnim izidom 3:0


Ob 21. uri so se začele še tekme Bayer Leverkusen - Krasnodar (prva tekma 0:0), Benfica - Galatasaray (2:1), Dinamo Kijev - Olympiacos (2:2), Betis - Rennes (3:3), Chelsea - Malmö (2:1), Genk - Slavia Praga (0:0) in Inter - Rapid Dunaj (1:0).

Galerija

Članki iz rubrike