oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
1 08.02.2019 12:01:09

TRUPLO IDENTIFICIRANO, zdaj pa sledi polaganje računov! Če Cardiff ne bo plačal 17 MILIJONOV, bo ...

Profimedia
Vse od izginotja majhnega letala nad Rokavskim prelivom, 21. januarja, se v javnosti prepletata dve zgodbi - usodi argentinskega nogometaša Emiliana Sale ter pilota Davida Ibbotsona in odškodnina v višini 17 milijov evrov, kolikor mora za prstop Cardiff plačati Nantesu.

Prva zgodba je seveda močnejša, bolj čustvena, bolj življenjska, druga se pojavlja tu in tam. Denar je vendarle denar, tragediji navkljub. Potem ko so preiskovalci pred dnevi našli razbitine letala, včeraj pa so iz vode potegnili tudi nogometaševo truplo in, vsaj kar zadeva njega, končali to morijo, v ospredje prihaja dokončanje posla.

Valižani so medtem zaustavili dogovorjeno plačilo 17 milijonov v treh obrokih. Francozi sicer žalujejo, vseeno pa zahtevajo svoj denar. Fifa je namreč nekaj ur pred nesrečo potrdila prestop.



Vodstvo Nantesa napoveduje tožbo, če Cardiff ne bo plačal odškodnine. In če se to res ne bi zgodilo, bi bil premierligaš kaznovan v več pogledih, razlaga strokovnjak za športno pravo Gianpaolo Monteneri: "Če se ne spoštujejo pogodbe, pride do posledic - od opomina pa vse do izgube prvenstvenih točk. Čeprav gre za človeško tragedijo, je pomembna tudi finančna plat prestopa. Nantes je s prodajo izgubil pomembnega igralca, zato pričakuje denarno nadomestilo, kot je bilo tudi določeno s pogodbo."

Če ne bo dogovora med kluboma, bo primer obravnavala Fifa oziroma njen Odbor za status igralcev, na koncu bi lahko presojalo celo športno razsodišče (CAS), ki je najvišji pristojni organ za reševanje športnih pravnih sporov.

Članki iz rubrike