Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2019 02:40:54
Deli članek:

Legendarni ARSENE WENGER kmalu spet v igri, na mizi ima ŠTIRI PONUDBE

Reuters

Ste mislili, da bo francoski strokovnjak po 22 letih vodenja Arsenala dolgo brez dela? Očitno ne more brez nogometa.

Čeprav so ga navijači Londončanov v zadnjem obdobju krčevito podili iz kluba in na koncu tudi uspeli, je Wenger vendarle spoštovanja vreden trener, ki ima na mizi stalno nekaj ponudb. Le izbrati mora ...

Pravzaprav je že takoj po odhodu iz Londona začel poudarjati, kako bo že s 1. januarjem spet sedel na klopi, kako se mora skoraj otepati ponudb iz vsega sveta. Zdaj je angleški časnik The Times razkril, kakšno je stanje v tem trenutku.

V tem trenutku si ga želijo vsaj štirje klubi, nihče med njimi pa ni klub iz premier lige. To naj bi Wengerju celo ustrezalo, saj želi delati drugje - zaradi spoštovanja do Arsenala ne bi rad prevzel enega od njegovih konkurentov.

Pariški PSG je 69-letnemu Francozu ponudil mesto športnega direktorja, vendar Wenger bi raje še enkrat zagrizel v trenerski posel. Ena od ponudb prihaja od reprezentance, vendar časnik The Times ne navaja, za katero gre. Ob tem pa dodaja, da bi Wenger rad ostal v klubskem nogometu.

Preostali dve ponudbi prihajata iz dveh vodilnih evropskih klubov. V zadnjem času se je Wengerja omenjalo kot možnega naslednika Nika Kovača v Bayernu, nekateri so ga povezovali tudi z Milanom in madridskim Realom.

Pred Arsenalom, s katerim je osvojil 17 lovorik (od tega 3 naslove angleškega prvaka), je Wenger vdoil Nancy, Monaco in japonsko Nagoyo.