sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
1 06.02.2019 18:35:56

Uefa in Eca podpisali nov sporazum

Twitter
Predsednik Uefa Aleksander Čeferin in predsednik združenja evropskih klubov (Eca) Andrea Agnelli sta v Rimu, kjer bo v četrtek volilni kongres, podpisala prenovljen memorandum, ki bo veljal do leta 2024, so sporočili z Uefe.

V zadnjih enajstih letih sta obe organizaciji tesno sodelovali, nov sporazum pa še krepi "zavezo Uefe in Ece za zaščito integritete igre in za branjenje pred nasiljem, dopingom in prirejanjem izidov".

"Vesel sem, da so dosegli tak sporazum in da bomo mi kot krovna evropska zveza in evropski klubi nadaljevali tesno sodelovanje pri promociji, razvoju in oblikovanju prihodnosti nogometa na celini," je med drugim dejal Čeferin.



Agnelli ga je dopolnil: "Verjamem, da je to pomemben trenutek v zgodovini evropskega nogometa. Memorandum postavlja Eco trdno v osrčje Uefinega odločanja, in to tako, kot je primerno glede na prispevek klubov k razvoju nogometa. Sporazum hkrati postavlja temelje in strukturo, potrebno za to, da se skupaj z Uefo lahko soočamo z izzivi, ki so pred nogometom. To lahko dosežemo le s sodelovanjem obeh organizacij."

Ta nov sporazum temelji na pismu o nameri, podpisanem med obema organizacijama v Bruslju novembra lani. Sicer pa bo glavni dogodek rimskega kongresa v četrtek, ko bodo članice volile predsednika, edini kandidat pa je zdajšnji prvi mož Uefe Čeferin.

Značke: nogomet, uefa, klub

Članki iz rubrike