Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.01.2019 08:23:34
Deli članek:

Iz Barcelone letijo STRUPENE PUŠČICE proti PEPU GUARDIOLI: Tega NE SMEŠ!

V zadnjih dneh je bilo veliko govora o tem, kje bo kariero nadaljeval odlični Ajaxov vezist Frenkie de Jong.

Nato pa je 21-letni Nizozemec podpisal petletno pogodbo z Barcelono, ki bo v veljavo stopila letos poleti. Ajax bo na račun prodaje zaslužil 75 milijonov evrov, v pogodbi pa je tudi nekaj bonusov, ki so odvisni od nogometaševe in uspešnosti kluba, tako da bi končna vsota lahko znašala 86 milijonov evrov.

Seveda so pri Barceloni navdušeni, da so dobili De Jonga, saj so v boju za njegov podpis premagali tudi Real, Manchester City in PSG. Toda kljub temu je trener katalonskega velikana Ernesto Valverde močno dregnil trenerja Manchester Cityja Pepa Guardiolo ter mu očital nekorektno in prepovedano početje, s katerim je želel fanta zvabiti v svoj klub. Guardiola naj bi po Valverdejevih besedah osebno stopil v stik s fantom in ga skušal prepričati, da postane član sinjemodrih.

"Novačiti igralca, ki je pod pogodbo z drugim klubom, je nekaj, česar ne smeš početi," je medijem jezno govoril Valverde. "Ne smeš govoriti z igralcem, ki je pod pogodbo in tega se striktno držim. Naj bo dovolj, če rečem, da vsak dela na svoj način in se tako tudi obnaša."

Potem pa je nekaj besed namenil tudi poletni okrepitvi. "Vse bo odvisno od tega, kakšne predstave bo kazala De Jong. Najprej se bo moral navaditi na novo okolje, čeprav prihaja iz kluba, ki goji podobno nogometno filozofijo kot Barcelona. Mlad je in klub bo moral pri tem paziti, toda mi ekipi priključujemo igralce, ki so dodana vrednost, dvigujejo kakovost in so lahko pomembni za nas," je zaključil Valverde.