stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sn
sn
1 21.01.2019 12:25:49

ZDRAVKO MAMIĆ dviguje prah! To je njegova drzna napoved POVEZOVANJA Hrvaške in Srbije

sn
Ko spregovori kontroverzni Zdravko Mamić, je vselej spektakel. Tokrat je tako povezal Hrvaško in Srbijo, kot še nihče pred njim.

Na Hrvaškem in v Srbiji odmeva prihod srbskega nogometaša v zagrebški Dinamo. Komnen Andrić je prvi srbski nogometaš, ki je od razpada nekdanje skupne države prestopil v osrednji hrvaški klub. V Maksimir se je preselil kot najboljši strelec hrvaškega prvenstva, kot kapetan Interja iz Zaprešića je dosegel deset zadetkov. Gre za zgodovinski dogodek, saj najbolj ognjeni navijači modrih BBB svoj klub vidijo kot izredno hvaško usmerjenega - kot nacionalni simbol.

Ob prihodu Srba v Dinamo se je iz Međugorja oglasil tudi vedno zanimivi Zdravko Mamić: "Prepričan sem, da bo Andrić s svojimi igrami v Dinamu odprl vrata na Hrvaško tudi ostalim srbskim zvezdnikom. Pričakujem tudi, da bo kmalu v srbskem prvenestvu igrali hvaški nogometaši."

komnen andric
Komnen Andrić
sn


Po mnenju Mamića bo kmalu Hrvat oblekel dres Crvene zvezde: "Ne vidim nobenega razloga, da se to ne bi zgodilo. Če se ne bi, bi zmagal primitivizem. Direktor rdeče-belih Zvezdan Terzić me je pred leti povprašal za mnenje glede angažiranja Dinamovega branilca Luisa Ibaneza, pa je potem ta pustil srce na Marakani. Spraševal je tudi za Sammira, vendar ga potem niso angažirali zaradi pritiska navijačev, ker je igral za hrvaško reprezentanco."

Mamić je še dejal, da bo zgodba z Andrićem marsikaj spremenila - v pozitivno smer. "Res verjamem, da bo kmalu Hrvat zaigral za Crveno zvezdo, celo nekdo iz Maksimirja. To je mogoče, ker vem, da imajo Srbi radi tako mene kot tudi Dinamo."

Na vprašanje, ali se mora Andrić česarkoli bati v Zagrebu, je Mamić odgovoril, da so to neumnosti: "V Zagrebu ni te težave. Na Hrvaškem ne obstaja nacionalizem. Te težave delajo le "hejterji". Andrića so v klubu pričakali kot člana družine, kot da se že sto let poznajo. V Dinamu so vsi navdušeni nad njim."

Članki iz rubrike