Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.12.2018 15:51:48
Deli članek:

Lionel Messi RAZKRIL, zakaj ga ni bilo na podelitvi Zlate žoge! Modrić, oprosti, a ...

Profimedia

Argentinec in Cristiano Ronaldo sta postal tarči kritik, ker se nista pojavila na podelitvi Zlate žoge, ki je tokrat pristala v rokah Hrvata Luke Modrića.

Tudi letošnji dobitnik je obema povedal svoje, češ da ni bilo lepo od njiju, da sta prireditev ignorirala. V prejšnjih desetih letih sta si vse lovorike razdelila med seboj, zdaj pa sta piedestal prepustila nekomu drugemu. In brez svoje prisotnosti na nek način razvrednotila prireditev, do drugega zmagovalca nista pokazala nobenega spoštovanja.

Modrić je prejel 753 glasov in premagal konkurenco, Ronaldo jih je na drugem mestu dobil 478, tretji je bil Antoine Griezmann (414), četrti Kylian Mbappe (347), komaj peti pa Lionel Messi (280).

Ker se kritike na račun Argentinca in Portugalca niso končale, je Messi v intervjuju za špansko Marco pojasnil, zakaj ga ni bilo v Pariz. "Ko sem videl, kdo vse je nominiran, sem vedel, da nimam nobenih možnosti, da bi osvojil nagrado. Prav nič pa me ni zanimalo, ali bom drugi, tretji ali četrti." No, na koncu je bil peti.