Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.12.2018 21:33:49
Deli članek:

BIOLOŠKO JE STAR 23 LET! Kaj res? Je Ronaldo res tako dobro telesno pripravljen? (foto)

Ronaldo leta 2003

Morda je portugalski zvezdnik celo najbolje pripravljen nogometaš. Zagotovo pa je telesno najbolj "fit" pri svojih letih.

Cristiano Ronaldo je bil kot otrok precej suh in brez mišične mase, zato je bil kot mladenič delež mnogih zbadanj.

Še ko je prišel v Manchester, je bil videti bolj kot suhljat mladenič, kot pa telesno dobro pripravljen nogometaš. Toda Ronaldo je nato povsem spremenil svoje življenje. Prehrano je popolnoma podredil svojemu telesu, saj s strogo dieto zaužije le maščobe in proteine, ki jih telo potrebuje, poleg tega se izogiba vsemu, kar 'diši' po sladkorju in strogo omejuje tudi konzumiranje prilog ter kruha.

Poleg tega pa Ronaldo preživi najmanj tri ure na dan v fitnesu, kjer trenira po posebnem programu, ki je prilagiojen samo njemu. Naredili so mu posebne meritve, ki jih obnavljajo vsake tri mesece, da se tako prehrana kot vadba v fitnesu prilagodita stanju njegovega telesa.

In Ronaldo zato lahko trdi: "Kljub temu, da sem stra 33 let, imam telo 23-letnika." In, glede na njegov strogi režim, ni čudno, da zvezdnik Juventusa meni, da bo lahko igral vrhunski nogomet do svojega 40. leta.