Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.12.2018 09:35:38
Deli članek:

Uf, kakšne besede UGLEDNEGA trenerja iz SOSEŠČINE: Takšni, kot sem jaz, lahko dopoldne VODIJO REAL, popoldne BARCELONO

Eden od najbolj priznanih hrvaških strokovnjakov je osupnil s svojim razmišljanjem.

Za hrvaškimi trenerji je izjemno leto. Toliko uspehov niso imeli že dolgo, k temu je prispeval tudi Branko Ivanković, ki pri južnih sosedih velja za enega od najbolj uglednih strokovnjakov. Trenutno sedi na klopi iranskega Persepolisa, s katerim je v zadnji sezoni osvojil dve lovoriki in igral v finalu azijske lige prvakov.

"To je bilo vsekakor leto hrvaških trenerjev. In to samo potrjuje, kar govorim že vrsto let; trenerji so najboljši del hrvaškega nogometa. Seveda so bili predsedniki in direktorji naših klubov zaradi teh mojih besed užaljeni, ampak nič zato," pravi 64-letni strokovnjak, ki je osupnil z razmišljanjem o tem, kako pomembna izkušnja je delo v Iranu.

"Bil sem na dveh svetovnih prvenstvih - s Hrvaško in Iranom - in sem edini hrvaški trener, ki je kakšno tujo reprezentanco popeljal na SP. Bil sem prvak azijskih olimpijskih iger, pa tretji na azijskem prvenstvu … Sem trener, ki je bil s svojimi klubi prvak v treh državah, in sicer na Hrvaškem, v Iranu in na Kitajskem. Ne vem, koliko je trenerjev na svetu, ki se lahko pohvalijo s takšnimi dosežki, čeprav je veliko zvenečih imen delalo v teh državah. Pogosto pravim, da ljudje v Iranu živijo nogomet 24 ur na dan in trener, ki da skozi Iran, lahko dopoldne vodi Real, popoldne pa Barcelono. Da, hkrati. To mislim zelo resno. Sem trener, ki je vodil največ tekem pred 100 tisoč gledalci, ne bojim se nikakršnega pritiska. Naši trenerji bi prav gotovo bolje vodili madridski Real ali Barcelono od strokovnjakov, ki ju vodita v tem trenutku," je v intervjuju za Sportske novosti med drugim povedal Branko Ivanković ...