baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

Marine Le Pen Necenzurirano

Populistična desnica nima rešitev, ker jih ni ...

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

\"V mojem srcu ima posebno mesto, saj gre za eno meni najljubših stvaritev Revija Stop

Znani obrazi o najljubših poletnih melodijah

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 03.12.2018 10:30:18

Čeferin potrdil še tretjo evropsko ligo: Po ligi prvakov in ligi Europa prihaja še ...

Aleksander Čeferin
M24.si
Nogometni ligi prvakov in ligi Europa se bo leta 2021 pridružilo še tretje klubsko tekmovanje. V novo nastajajočem tekmovanju bo sodelovalo 32 ekip, je po zasedanju izvršnega odbora v Dublinu razkrila Uefa.

Kot je v sporočilu za javnost zapisala Uefa, bo v novem tekmovanju sodelovalo 32 ekip, ki bodo igrale po vzoru lige prvakov in lige Europa, imenovala naj bi se liga Europa 2. Vse skupaj bo 141 tekem v 15 tednih. Zmagovalec nove lige bo dobil mesto v ligi prvakov v naslednji sezoni.

Tekme novega tekmovanja bodo na sporedu v četrtek, tako kot liga Europa. Novost bo, da bo nekaj tekem na sporedu že ob 16.30. Termin lige prvakov ostaja torek in sreda.



V tretjerazrednem klubskem tekmovanju na stari celini bo zastopanih vsaj 34 držav. Vse države članice bodo lahko sodelovale, je še pojasnila Uefa.

"Novo klubsko tekmovanje Uefe bo še bolj vključujoče. Za več klubov bo več tekem, zastopanih bo več nogometnih zvez. Do tekmovanja smo prišli skupaj z odprtim dialogom z Evropskim združenjem klubov. Bile so zahteve vseh klubov, da si povečajo možnosti sodelovanja v evropskih tekmovanjih. Do tega smo prišli s strateškim pristopom in v skladu s cilji Uefe," je povedal predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Značke: uefa, čeferin

Članki iz rubrike