Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.11.2018 14:16:06
Deli članek:

Kapetan BOCE, NAJVEČJA ŽRTEV napada navijačev Riverja, z IZPOVEDJO, ki vam bo ZAŠIBILA KOLENA: 'Lahko bi nas UBILI in ne le ENKRAT' (video)

Profimedia
V napadu na avtobus Boce poškodovani Pablo Perez.

Pretekli konec tedna bi morala potekati povratna tekma finala cope libertadores med argentinskima rivaloma River Platom in Boco Juniors.

A tekma se ni odigrala, saj je v Buenos Airesu prišlo do velikih izgredov, ko so huligani Riverja v bližini stadiona Monumental napadali avtobus, v katerem so bili nogometaši Boce, kasneje pa so divjali še po celem ter se pretepali tudi s policisti.


Še vedno se ne ve, kdaj bo sploh potekala povratna tekma. Več igralcev je bilo v napadu na avtobus poškodovanih. Takrat so huligani v tega vrgli solzivec, razbili so stekla. Več nogometašev je zaradi solzivca bruhalo, najbolj pa jo je skupil kapetan Boce Pablo Perez. V njegovo oko je priletel delček stekla, ki so ga navijači razbili.

"Če bom ostal brez očesa, mi te ga nihče ne more vrniti. Tekme nismo mogli odigrati, enostavno nismo, prestali smo preveč, toda vseeno so nas hoteli prisiliti v to. In kaj bi se zgodilo, če bi, na primer, tekmo odigrali in zmagali? Kdo bi nas rešil tam? Ne želimo se vrniti na stadion, kjer lahko umremo, tam so ljudje povsem nori! Skorajda so nas ubili," je v ponedeljek jezno razlagal Pablo Perez in neposredno pokritiziral krovno južnoameriško nogometno organizacijo, ki je na igralce izvrševala hud pritisk, da bi igrali drugo tekmo.


"Njihovo obnašanje je sramotno. Ko sem bil v bolnišnici, me je poklical trener in mi rekel, da pa bomo vseeno mogoče igrali. Ko sem prizorišče napada zapustil z rešilcem, so vanj še naprej metali kamenje. Tudi takrat bi nas lahko poškodovali. Lahko bi umrli! Absurdno je za vsako ceno zahtevati, da se ta tekma odigra. Imam ženo in tri hčerke. Povsem sem bil prestrašen in komajda sem čakal, da jih jokajoče objamem. Vse, kar se je zgodilo, je sramotno," je še dejal Perez.