Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.11.2018 01:07:47
Deli članek:

BLITZKRIEG Barcelone v Madridu! Katalonci so bili na kolenih, potem pa ... (VIDEO)

Reuters

Rayo Vallecano je bil na vhodnih vratih raja, veliko Barcelono je imel že na kolenih ... potem pa ... V treh minutah je bilo vsega konec, v 180 sekundah so na majhnem stadionu Campo de Futbol de Vallecas na jugovzhodu španske prestolnice aktualni prvaki pobrali vse.

Tokrat še brez Lionela Messija, ki po poškodbi roke sicer dobro okreva, a Katalonci si niti v najhujših sanjah niso mislili, da bodo pri eni od najslabših ekip lige imeli tako veliko težav. Rayo Vallecano se bori za obstanek, poldrugi mesec ali osem tekem ni uspel premagati nikogar.

No, začetek tekme ni napovedal drame. Že v 11. minuti je Luis Suarez, ki odlično nadomešča Argentinčev manjkajoči učinek, svoje moštvo popeljal v vodstvo. A ni bilo tako. V 35. minuti so domačini izenačili, iz 20 metrov je s pravo bombo zadel Jose Pozo - to je bil prvi zadetek, ki ga je v tej sezoni v La Ligi Barcelona prejela izven kazenskega prostora.

Do prave eksplozije na tribunah je prišlo v 57. minuti, ko je Alvaro Garcia iz bližine zatresel gostujočo mrežo in povsem spreobrnil izid. Izid se ni menjal do 87. minute in ko je že kazalo na senzacionalno zmago Raya - komaj drugo v sezoni -, se je zgodilo. Najprej je Ousmane Dembele izid izenačil, tri minute pozneje pa je Suarez dosegel še svoj drugi zadetek ta večer. Trener Ernesto Valverde si je oddahnil, njegovi varovanci so zahvaljujoč le remiju Atletica pri Leganesu (nekaj 10 kilometrov stran v madridskem južnem predmestju) povečali prednost pred zasledovalci.