Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.10.2018 07:31:23
Deli članek:

GROZA NA BERNABEU! Ob pogledu na to lestvico navijačem Reala ZALEDENI KRI v žilah

Reuters

Sploh ni pomembno, ali je globoka kriza madridskega Reala povezana z odhodom Cristiana Ronalda. Trenutno stanje na Santiagu Bernabeu ne odraža le visok včerajšnji poraz z Barcelono (5:1), ampak tudi pretresljivo stanje na lestvici.

Real je v zadnjem dobrem mesecu (od 22. 9.) na sedmih tekmah slavil le enkrat (v ligi prvakov proti češki Viktorii iz Plzna), izgubil pa kar petkrat. Tri zaporedne poraze je nanizal v domačem prvenstvu, kjer je zdrsel na deveto mesto lestvice.

Madridčani so v tem trenutku bližje izpadu v drugo ligo, kot pa prvemu mestu. Za Barcelono namreč zaostajajo že za sedem točk, pred 18. Leganesom, ki bi danes izpadel iz La Lige, pa imajo le šest točk prednosti.

In to še ni vse. Še posebej šokantna je lestvica forme, torej lestvica zadnjih petih krogov. Na tej je Real na povsem zadnjem mestu, z gol razliko 2:11 in eno samo točko gleda v hrbet prav vsem tekmecem.


Jasno, predsedik Florentino Perez se je takoj po blamaži v katalonski prestolnici odzval. Julen Lopetegui pričakovano ni več trener galaktikov, kot vse kaže ga bo zamenjal italijanski strateg Antonio Conte.

Nazadnje trener londonskega Chelseaja, pred tem pa med drugim tudi italijanske izbrane vrste in Juventusa, bo skušal aktualne evropske prvake potegniti iz ene bolj globokih kriz zadnjega obdobja.