Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.10.2018 14:15:44
Deli članek:

Zvezdnik Liverpoola v Evropo prišel s pomočjo VELIKE PREVARE: Ojoj, kakšne bi bile lahko posledice!

Reuters
Roberto Firmino

Kaj bi bilo, če bi ...

Roberto Firmino se je iz Brazilije v Evropo preselil leta 2011, ko je okrepil vrste nemškega bundesligaša Hoffenheima. Tam je hitro postal ljubljenec navijačev, a zgodba bi se lahko odvila precej drugače.

V Nemčijo se je preselil s pomočjo prevare, to je zdaj razkril nekdanji športni direktor kluba. "Spomnim se, kako nam je njegov agent poslal videoposnetek, na katerem so bile najboljše poteze Firmina. Gledali smo in ostali brez besed. Navdušeni smo bili nad njegovo hitrostjo, verjeli, da ima v nogah pravo raketo. Ampak to je bila vse laž! Prevara! Ko se nam je pridružil, smo na treningu opazili, da sploh ni tako hiter, tudi njegov strel ni bil tako močan," je razkril Ernst Tanner in v nadaljevanju pojasnil, v čem je bil trik.

"Spomnili smo se, da bi lahko posnetek komentiral naš strokovnjak za videoposnetke. Kar nam je dejal, nas je šokiralo! Pogledal je posnetek in kot iz topa ustrelil, da gre v resnici za nekoliko hitrejši posnetek. To smo zadržali zase in posnetek skrili. Še dobro, da je Firmino pokazal, da gre za resnično sijajnega nogometaša. Navdušil je tudi s svojim obnašanjem. Posnetek in prevaro agenta smo hitro pozabili." 

Firmino se je po štirih letih igranja v Nemčiji preselil na Otok, kjer je za 40 milijonov evrov okrepil vrste Liverpoola. Tam je še napredoval, zdaj tvori sanjski napad, v katerem mu družbo delata še Mo Salah in Sadio Mane.