komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
1 06.10.2018 17:17:01

Bomba z Rujevice! Matjaž Kek NI VEČ TRENER RIJEKE, kar se je zgodilo, je bilo preprosto preveč!

Profimedia
Matjaž Kek ni več trener Rijeke.

Kriza Rijeke se je nadaljevala tudi na tekmi z Gorico. Slednja je nekdanjega prvaka Hrvaške premagala z 2:1, kar pomeni, da je reški klub v 1. HNL brez zmage že šest tekem zapovrstjo. No, ko bo naslednjič slavil, zagotovo za to ne bo zaslužen Matjaž Kek. Mariborčan je namreč po tekmi NEPREKLICNO ODSTOPIL in tako dokončno potegnil črto pod epsko zgodbo, ki jo je spisal na Rujevici. Ta se je sicer končala na slab način, a Kek bo ne glede na vse za vedno ostal z zlatimi črkami zapisan v zgodovino Rijeke.


"Ocenjujem, da sem najbolj odgovoren za ta rezultat. Slišal sem se s predsednikom in nepreklicno odstopil. To je bila dejansko odločitev, ki sva jo s predsednikom sprejela skupaj. Rijeka ostaja moj klub, hvala vsem, toda jaz odhajam," je po tekmi z Gorico povedal nekdanji selektor Slovenije. 57-letni Kek je bil trener Rijeke dolgih šest let, največji uspeh je slavil lani, ko je Rečane popeljal do njihovega sploh prvega naslova državnih prvakov. Rijeko je sicer popeljal do štirih lovorik in dvakrat tudi do skupinskega dela lige Europa, hkrati je postal trener presežkov, saj je podrl številne rekorde reškega kluba.

Nedolgo tega je bil Kek sicer spet v igri za prevzem Slovenije, ko je slednjo zapustil Srečko Katanec, a je službo potem dobil Tomaž Kavčič. Slednjemu se zdaj že trese stolček, novica o Kekovem slovesu od Rijeke pa bi bila posledično lahko še kako zanimiva tudi za Nogometno zvezo Slovenije. Kek je sicer zadnji selektor, ki je slovensko reprezentanco popeljal na veliko tekmovanje, leta 2010 se je dokazoval na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.

Članki iz rubrike