giani poposki zarja predin Odkrito.si

Poglejte Predinovo vnukinjo! Čigava kopija je?

archie Svet24.si

Ugiba se, komu je Archie vse bolj podoben!?

planet Petisvet.si

Vpliv božanstev z neba na dneve v tednu

eksplozija gorica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Eksplozija v Gorici terjala tri ...

andrej in konstantin Svet24.si

Dragulj slovenske kulture in zgodovine, ki ga je ...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

Jacqueline Kale Njena.si

Zvezda nove sezone Ljubezni po domače zmagala v ...

nu
nu
0 23.09.2018 08:50:35

NORIŠNICA v Anagniju, navijači so OBKOLILI hotel, v katerem bivajo Cristiano Ronaldo in soigralci (VIDEO)

Juventus bo nocoj ob 20.30, v zadnji tekmi 5. kroga Serie A, gostoval pri Frosinoneju, za katerega igra tudi Slovenec Luka Krajnc.

Črno-beli s Portugalcem na čelu bodo po štirih ne ravno najbolj prepričljivih zmagah napadli peto zmago. In če govorimo o pričakovanem razpletu ali če tekmo napovedujemo strogo tekmovalno, lahko na tem mestu članek zaključimo in Juventusu vpišemo nove tri točke.

Ampak ne gre le za to, navsezadnje so se že bolj očitni razpleti zavrteli v povsem drugo stran. Jasno, Frosinone je na tem srečanju popoln avtsajder. 'Malček' v tekmo sicer vstopa z osvojeno točko, vendar brez doseženega zadetka. Če tudi jutri ne bo našel poti do nasprotne mreže, bo postal prvi klub po sezoni 1998/99, ko je imela v uvodnih petih krogih ničlo v rubriki 'doseženi goli' Venezia.

Vseeno pa obračun z Juventusom ljudje v Frosinoneju pričakujejo navdahnjeni, tudi zaradi zgodovinske prve točke v serie A, ki so jo zagrabili na tekmi s staro damo (ravno tako v petem krogu) pred tremi leti.

ronaldo
Reuters


Pod posebnim povečevalnim steklom bo kajpada Cristiano Ronaldo, ki je prejšnji konec tedna na domači tekmi s Sassuolom naposled prekinil strelski mrk; dveh doseženih zadetkov se je razveselil, kot da bi stopil na streho sveta. No, ko so na dan pricurljale podrobnosti iz njegove pogodbe, ki mu poseben petmilijonski bonus obljublja v primeru povprečja enega doseženega zadetka na tekmo, je bilo njegovo »pretirano« veselje nekoliko bolj razumljivo.

V okolico Rima (Frosinone, ki ga po velikosti lahko primerjamo s Celjem ali Kranjem, leži ob avtocesti Rim–Neapelj in je od večnega mesta oddaljen približno 75 kilometrov) so Torinčani prispeli včeraj, nastanili so se v sosednjem kraju Anagni, starodavnem srednjeveškem mestecu v hribovju. Strogo varovan hotel s štirimi zvezdicami Colaiaco je le deset minut oddaljen od sodobnega stadiona Benito Stirpe, ki bo danes zvečer seveda pokal po šivih.

Stara dama je po prihodu Portugalca še bolj na očeh javnosti, še bolj priljubljena. Juventus je danes kot potujoči cirkus po Italiji, kamorkoli pride, se okoli zebrastega avtobusa s črno-belimi progami zbere nepregledna množica ljudi. Mediji so tudi tokrat do zadnje podrobnosti razčlenili gibanje torinske ekspedicije - od tega, kdaj bo letalo pristalo na rimskem letališču Fiumicino, kdaj bo krenil avtobus proti Anagniju, pa do tega, kdaj bo Ronaldo s soigralci vstopil v hotel.

Navijači so prispeli iz vseh koncev Italije, vsaj tri tisoč se jih zbralo v tej majhni vasici, ki je kar naenkrat postala središče Italije.

Članki iz rubrike