stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 20.09.2018 16:26:29

Nekdanji zvezdnik Arsenala PRIZNAL: Mi smo pregnali Arsena Wengerja

Reuters
Francoski strateg, ki je več kot 20 let vodil moštvo Arsenala, od letos naprej uživa brez stresa, ki ga je doživljal v zadnjih letih.

Arsenalu pač nič ni šlo od rok v zadnjem delu njegovega službovanja v Londonu pri Arsenalu, zato je po seriji sezon s konstantnim pritiskom medijev in igralcev enostavno sklenil svojo več kot dve desetletji dolgo kariero.

Per Mertesacker je bil pod vodstvom Francoza eden njegovih bolj standardnih igralcev, upokojil pa se je ravno v času, ko je Wenger zapustil topničarje. 

Priznal je, da so bili prav igralci krivi, da je moral Wenger oditi. "Presenetilo nas je. Prišel je na klubski sestanek in dejal, da se je odločil, da ne bo več vodil moštva po koncu sezone."

To je bil žalosten trenutek, saj sem takoj dobil občutek, da sem tudi sam prispeval k temu. Tudi ostali so menili tako. Imeli smo dovolj priložnosti za boljše rezultate, zato smo mi krivi, da smo ga pustili na cedilu," je za Spox dejal Mertesacker.  

arsene wenger mesut ozil
Reuters

"Mi smo se mu izneverili, medtem ko je on nas ves čas podpiral. Moral sem nekaj reči in dejal sem, da mi je iskreno žal, da mora oditi. Pomembno je bilo, da je videl, da imamo nekaj za povedati in da smo mu stali ob strani."

"Ko je bila novica zunaj, se je vzdušje spremenilo. Videlo se je, da gre za legendo kluba, ki je v popolnosti spremenil klub in z njim osvojil več naslovov, kot bi lahko to storili drugi." 

Spomnimo, da Arsenal na naslov angleškega prvaka čaka vse od leta 2003/04.

Značke: nogomet, wenger

Članki iz rubrike