900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.09.2018 23:09:16

ŠOK v Manchestru, zmaga Reala in izključitev Ronalda

Reuters
Branilec naslova v nogometni ligi prvakov Real iz Madrida je sezono 2018/19 v tem tekmovanju začel z zmago. V 1. krogu je doma premagal Romo s 3:0. Za presenečenje je poskrbel Lyon, ki je v gosteh z 2:1 ugnal Manchester City. Dvoboj Valencie in Juventusa se je končal z zmago Torinčanov (2:0) in rdečim kartonom Cristiana Ronalda.

V skupini E je Ajax najprej premagal atenski AEK s 3:0, potem ko je dvakrat zadel Nicolas Tagliafico, enkrat pa Donny van de Beek. Na drugi tekmi skupine je Benfica doma izgubila proti Bayernu z 0:2. Robert Lewandowski je za Bavarce zadel v 10. minuti, v 54. minuti pa je za 2:0 zadel nekdanji igralec Benfice Renato Sanches.

V skupini F sta se najprej Šahtar Donjeck in Hoffenheim razšla z 2:2. V Harkivu, kjer igra Šahtar svoje domače tekme, sta za domače gola dosegla Ismaily v 27. in Maycon v 81., za goste pa Florian Grillitsch v šesti in Havard Nordtveit v 39. minuti. V Manchestru pa je City igral proti Lyonu in izgubil z 1:2. Francozi so izvrstno začeli in prvi polčas dobili z goloma Maxwela Corneta v 26. minuti in Nabila Fekirja v 43. V 67. minuti je zaostanek Angležev znižal Bernardo Silva.

V skupini G je Real Madrid ugnal Romo. V 45. minuti je s prostega strela lepo zadel Isco, v 58. minuti pa je Gareth Bale podvojil prednost gostiteljev, v sodniškem dodatku pa je zadel še Mariano Diaz. Na drugi tekmi je Viktoria Plzen doma igrala 2:2 s CSKA Moskvo. Za Viktorio je zadel Michael Krmenčik v 29. in 41. minuti, za CSKA, za katerega je prvič v ligi prvakov zaigral Jaka Bijol, ki je igral celo tekmo, pa Fedor Chalov v 49. minuti in Nikola Vlašić v peti minuti sodniškega dodatka z bele točke.



Precej razburljivo je bilo v skupini H, posebej na dvoboju Valencie in Juventusa. Favorizirani gosti so že v 29. minuti ostali brez Cristiana Ronalda, ki je prejel svoj sploh prvi rdeči karton v ligi prvakov, potem ko je brcnil enega domačih nogometašev in naj bi ga povlekel še za lase. Kljub igralcu manj pa so Torinčani pokazali več od domačinov in si priigrali dve enajstmetrovki. Tako v 45. kot v 51. minuti je bil uspešen Miralem Pjanić. Valencia je ob koncu sicer ves čas pritiskala, prišla v šesti minuti sodniškega dodatka do najstrožje kazni, a je strel Danija Pareja obranil Wojciech Szczesny.

Do pričakovanih točk v skupini H je prišel Manchester United, ki je gostoval v Bernu pri Young Boys ter zmagal s 3:0. Za United je najprej zadel Paul Pogba v 35. minuti, ko je žogo z roba kazenskega prostora poslal pod prečko, nato pa še v 44. minuti z bele točke. Anthony Martial je v 66. minuti poskrbel za 3:0.

Že v torek je Brugge doma izgubil proti Borussii Dortmund z 0:1, Monaco pa proti Atleticu Madridu z Janom Oblakom z 1:2. Barcelona je s 4:0 odpravila PSV, Inter Milano s Samirjem Handanovićem pa Tottenham z 2:1. Liverpool je bil s 3:2 boljši od PSG, Crvena zvezda in Napoli sta se razšla z 0:0, Schalke in Porto z 1:1, Galatasaray pa je s 3:0 premagal moskovsko Lokomotivo.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike