Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 06.09.2018 11:05:45

NOR VZPON! Še 3 mesece nazaj je brcal za povprečen poljski klub, zdaj se zanj zanima BARCELONA!

Barcelona
Reuters
Kakšni meseci so za mladim napadalcem.

Še pred tremi meseci je bil poljski napadalec Krzysztof Piatek član povprečnega poljskega prvoligaša Cracovie, kjer je bil soigralec Slovenca Matica Finka. V dresu Cracovie je Piatek naravnost blestel, sezono je končal s kar 21 zadetki na svojem kontu, s čimer je bil tretji najboljši strelec lige. Številni zadetki so 23-letniku prinesli lep prestop v italijansko serie A, kamor ga je za 4 milijone evrov zvabila Genoa.

In svojo epizodo pri Genoi je Piatek začel naravnost fantastično. Do zdaj je Genoa odigrala tri uradne tekme v novi sezoni, poljski napadalec je vse tri začel v začetni enajsterici in v teh treh tekmah zabil neverjetnih sedem zadetkov. Na dveh tekmah v serie A je v polno meril trikrat. Ob zmagi Genoe nad Empolijem z 2:1 je prispeval prvi gol, ob porazu proti Sassuolu s 3:5 je zadel dvakrat. Izkazal se je tudi v pokalnem tekmovanju, kjer je ob zmagi nad Leccejem s 4:0 prispeval vse štiri zadetke.

piatek
Njegove dobre igre niso ostale neopažene. Piatek, ki ima vzdevek 'novi Robert Lewandowski' je prišel na radar slovite Barcelone, ki v Poljaku vidi dolgoročno zamenjavo za Urugvajca Luisa Suareza, ki bo januarja že dopolnil 32 let. S svojimi goli je prepričal tudi poljskega selektorja Jerzyja Brzęczeka, ki ga je vpoklical v reprezentanco za tekmi v ligi narodov. Piatek sicer še nima nastopa za člansko izbrano vrsto Poljske.

Značke: piatek, genoa, barcelona

Članki iz rubrike