Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.09.2018 17:33:21
Deli članek:

NE BO mu treba v VOJSKO! Imel je ZADNJO priložnost, njegova zgodba je GANILA vso državo! (video+foto)

Reuters

Južnokorejski napadalec Son Heung-min se je z naslovom azijskega prvaka izognil služenju vojaškega roka.

To pomeni, da bo lahko izpolnil vsa določila iz večmilijonske pogodbe s Tottenhamom. Bilo je tesno, saj je Južna Koreja v finalu azijskih iger šele po podaljšku premagala Japonsko z 2:1.

Južna Koreja ima pravilo, da so vsi zmagovalci azijskih iger ali dobitniki olimpijskih medalj oproščeni 21-mesečnega služenja vojaškega roka. Vsi drugi moški morajo obleči vojaško suknjo do osemindvajsetega leta.

Za 26-letnega Son Heung-mina je bila to zadnja priložnost, saj mu je leta 2014, ko je Južna Koreja prav tako osvojila nogometni turnir na azijskih igrah, udeležbo preprečil njegov tedanji klub Bayer Leverkusen, na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru pa je Južna Koreja izpadla v četrtfinalu. Tedaj so njegove solze v domovini tako ganile ljudi, da se je več tisoč moških prijavilo, da bi namesto Son Heung-mina odšlo v vojsko.

Tottenham je svojega napadalca izpustil v Indonezijo na azijske igre prav iz tega razloga. Pogodbo do leta 2023 je podpisal pred kratkim, a je bila v njem klavzula v primeru, da bi moral na služenje vojaškega roka.