Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2018 23:26:08
Deli članek:

Zagrebčanom so se v dveh minutah in pol sanje SESULE V PRAH

Profimedia
Guillaume Hoarau

Zagrebški Dinamo ostal pred vrati raja.

Dolgo je kazalo, da bo to Dinamov večer, da se bodo Modri znova zavihteli v najelitnejše klubsko tekmovanje. Ugoden izid s prve tekme v Švici, polne tribune in dobro vzdušje na sicer dotrajanem zagrebškem Maksimirju in navsezadnje odlično odigrani prvi polčas povratnega obračuna, ko so si švicarski Young Boysi priigrali eno samo omembe vredno priložnost. Potem je sredi drugega polčasa v vsega dveh minutah in pol ves trud padel v vodo.

Marin Leovac je po nepotrebnem zakrivil enajstmetrovko, robustni Guillaume Hoarau jo je zanesljivo spremenil v zadetek, le nekaj kasneje po še eni prekinitvi pa dokončno odločil potnika v ligo prvakov. Šah mat v dveh potezah, med elito elite bo igral švicarski prvak, hrvaškemu v tolažbo ostaja liga Europa. Ni slabo, toda... Takšna priložnost se ne ponudi vsako leto.

Razburljivo je bilo tudi v Atenah, na koncu srečanja se je pošteno zaiskrilo, domači so prejeli dva rdeča kartona, a se vseeno uvrstili v ligo prvakov. Tja se vrača tudi Ajax, ki je v Kijivu dokončal v Amsterdamu začeto delo.

Benjamin Verbič (Dinamo Kijiv) in Petar Stojanović (Zagreb) sta tako ostala pred vrati lige prvakov. Slovenske barve v tem tekmovanju bodo tako letos zastopali Jan Oblak (Atletico), Samir Handanović (Inter) in mladi, komaj 19-letni Jaka Bijol, član moskovskega CSKA.

* Izidi:                                         prve tekme
- danes:
AEK ATENE - Videoton             1:1 (0:0)        2:1
Dinamo Zagreb - YOUNG BOYS BERN  1:2 (1:0)        1:1
Dinamo Kijev - AJAX AMSTERDAM    0:0              1:3

- sreda, 29. 8.:
21.00 Paok - Benfica
21.00 PSV - Bate Borisov
21.00 Salzburg - Crvena zvezda