Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
1 17.08.2018 15:07:58

Tekma, ki odmeva! Je bila prodana? Kaj se je zgodilo? Epski obračun v kvalifikacijah za ligo Europa! (video)

Zenit St. Peterburg
vszi
Na včerajšnjih kvalifikacijah za ligo Europa smo bili priča eni najbolj nenavadnih, epskih tekem v zgodovini tega tekmovanja.

Po prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa je bil ruski velikan Zenit iz St. Peterburga v velikanskih težavah. Čeprav se je ob žrebu zdelo, da imajo varovanci Sergeja Semaka izjemno lahko nalogo, saj jim je ples kroglic namenil beloruskega prvoligaša Dinamo iz Minska, se je izkazalo, da so Belorusi vse prej kot lahek tekmec. 

V Minsku je Dinamo namreč slavil izjemno visoko zmago s kar 4:0 in Zenit je bil tik pred izpadom. Še toliko bolj, ker so morali povratno tekmo odigrati pred praznimi tribunami. Toda ruski velikan se ni predajal, prepričan je bil, da lahko obrne tudi zaostanek z 0:4. 


Po prvem polčasu ni kazalo najbolje. Zenit je sicer vodil, toda po zadetku Paredesa je bilo samo 1:0. V 66. minuti so Rusi preko Noboe povedli z 2:0, toda ko je v 72. minuti Paredes dobil drugi rumeni karton, se je zdelo, da je vsega konec. A Zenit je z dvema zadetkoma Dzjube (v 75. in 78. minuti) prišel do zmage s 4:0 in sledili so podaljški.

V podaljšku pa šok za šokom. Najprej je Dinamo v 99. minuti zabil za 1:4 in Zenit je potreboval dva gola za napredovanje. Znova se je zdelo, da bodo napredovali Belorusi, toda Rusi so se še enkrat več pobrali. Naprej so v 109. minuti povedli s 5:1, nato je v 115. minuti Dzjuba iz najstrožje kazni zadel za 6:1. Tu pa golov še ni bilo konec. Rezervist Mak je v 122. minuti zadel za 7:1, v 123. minuti pa še za 8:1. Neverjetno, a resnično ... 

Vse najlepše poteze te nore tekme si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.

Značke: zenit, dinamo-minsk

Članki iz rubrike