pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

ue
ue
0 14.08.2018 15:32:51

Nekoč je ZABIL OLIMPIJI, zdaj se bo BORIL V KLETKI kot borec MMA! (video)

Thorsten Legat
vszi
To pa je zanimiva zgodba, kakršnih ne vidimo vsak dan.

Thorsten Legat je nekdanji nemški nogometaš, kruh si je med drugim služil pri Werderju, Stuttgartu in Eintrachtu ter bil s slednjim tekmec Olimpije v prvem krogu pokala Uefa leta 1994. Takrat so zmaji za Bežigradom remizirali z ugledno nemško ekipo, prav Legat pa je bil strelec izenačujočega zadetka v 85. minuti, potem ko je Ljubljančane v vodstvo povedel Ermin Šiljak na začetku tekme.

Že kot nogometaš je bil na igrišču znan kot robusten, močan fant, s katerim ni bilo ravno dobro češenj zobati. Ne naključno, v mladosti je namreč že treniral borilne veščine, od juda, džiu-džitsa, tekvondoja, do kung-fuja in karateja. Za to se je odločil, ker ga je oče maltretiral, tudi zlorabljal, na tak način se mu je želel upreti. In se mu pri 16 letih tudi je. "V nasprotnih igralcih sem videl svojega očeta," je pozneje govoril o svoji brezkompromisni igri na zelenici, ki je pogosto mejila na grobost.



Nogometu je takrat dal prednost pred borilnimi veščinami, ker je bilo v njem več denarja. Vajen je bil skromnosti, zato je z zaslužkom več kot odlično živel, si ustvaril družino. A poškodba kolena ga je prisilila v konec kariere, po njej pa se ni najbolje znašel. Začel je piti, postal alkoholik, ki ga je šele ženin ultimat ali družina ali alkohol "streznil" in od takrat ne pije več.

Pogosto se pojavlja na televiziji, saj je stalen gost nemških reality šovov, zdaj pa se je odločil, da se bo preizkusil še v MMA borbi. Ne zaradi denarja, to mu pomeni izziv. Prvega septembra se bo v Kölnu pomeril z Dominicom Harrisonom. "Ta dvoboj, potem pa se je dovolj športa na najvišji ravni," pravi 49-letni Nemec.

Članki iz rubrike