Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.08.2018 21:17:33
Deli članek:

Ko udari 'NOREC': Trener je dobesedno šokiral nogometaše, ko jih je UČIL PONIŽNOSTI!

Reuters

Od tega nogometnega strokovnjaka lahko pričakujete marsikaj, saj se ga ni zastonj prijel vzdevek 'norec', toda kljub temu je vnovič uspel presenetiti.

Poleti se je na klop Leedsa nekoliko presenetljivo usedel sloviti argentinski trener Marcelo Bielsa. Nekdanji selektor gavčev je med drugim vodil tudi Čile, Athletic Bilbao, Marseille, Lazio in nazadnje Lille, s svojim novim klubom pa je v nedeljo v angleškem championshipu (druga liga) debitiral z zmago nad lanskim premierligašem Stokom, bilo je 3:1.

Toda pred obračunom je svojim varovancem 'privoščil' zelo nenavadno in zanimivo izkušnjo. Na najboljši način jim je pokazal, kako morajo še bolj spoštovati navijače, ki se odrekajo marsičemu, da bi si lahko privoščili vstopnico za nogometno tekmo.

Angleški Guardian poroča o tem, da je fante skušal naučiti ponižnosti. Zato jim je naložil, da morajo očistiti in pobrati vse smeti okoli klubskega trening centra. S tem se bodo naučili spoštovati trud, ki ga navijači vložijo, da bi si lahko prišli v živo ogledati svoje moštvo in ga tudi glasno podpreti.

Bielsa se je že ob prihodu v Leeds pozanimal, koliko mora povprečni navijač delati, da si lahko privošči vstopnico za srečanje. Te na Leedsovem stadionu stanejo približno toliko, kolikor zaslužijo s tremi urami težkega dela. V slednjega spada tudi smetarski poklic in zato je od svojih fantov zahteval, da so okolico stadiona čistili natanko tri ure!