Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.08.2018 15:59:57
Deli članek:

Trenerji v Anglijo bodo zdaj bolj pozorni na svoje vedenje, drugače jih lahko doleti kazen

Nikola Miljković

V Angliji bodo lahko v prihajajoči sezoni nogometni sodniki s kartonom kaznovali tudi trenerje, ki se bodo ob robu igrišča neprimerno vedli, je sporočila angleška nogometna zveza (FA). Tako kot pri igralcih se bodo tudi pri trenerjih kartoni seštevali, s to razliko, da se trenerjem v večini primerov kartoni med sezono ne bodo brisali.

Štirje prejeti kartoni bodo tako pomenili prepovedi vodenja ene tekme, osmi karton dve tekmi prepovedi, po šestnajstih opozorilih pa se bo moral trener zagovarjati pred zvezo.

Sodniki bodo trenerskemu osebju v angleških profesionalnih ligah, z izjemo angleške premier lige, lahko pokazali rumen ali rdeč karton, kar je začetek projekta FA "pravila vedenja v tehničnem prostoru," so zapisali pri francoski tiskovni agenciji AFP.

Trener bo prejel karton, če bo imel predolg jezik ali se bo neprimerno vedel in s tem želel vplivati na sodnikovo odločitev. K neprimernemu vedenju sodijo brcanje in metanje plastenk z vodo ali oblačil, sarkastično ploskanje in kazanje nevidnega kartona.