baško jezero, faaker see Svet24.si

Slišala sta klice iz močvirja ob jezeru. V blatu...

Antonio Tajani Svet24.si

Tudi desno usmerjena Italija nadaljuje s pomočjo ...

Valentina Prevolnik Rupel, ministrica za zdravje Necenzurirano

Zdravniške "dvoživke": zakaj ministrica ...

mitja-stular-joze-mozina_pl Reporter.si

Na palačinkah z Janšo: kako sta Jože Možina in...

pogacar 22 Ekipa24.si

Zmanjkuje mu prostora! Pogačar je enostavno ...

andrej-štelcer Njena.si

Poroka na prvi pogled: Po žaljivkah se je oglasil...

luka doncic Ekipa24.si

Zdaj je jasno: Luka Dončić lahko podpiše ...

nu
nu
2 28.07.2018 10:27:41

HRVAŠKA PREDSEDNICA hrvaški javnosti pojasnila, ALI JE REPREZENTANCI UKRADLA ŠOV

Profimedia
Potem ko je na minulem svetovnem prvenstvu močno opozorila nase in s svojimi dejanji delila javnost, je hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović zdaj gostovala na hrvaški državni televiziji.

Kitarovićeva je prvič obširneje in javno spregovorila o svojih postopkih med svetovnim prvenstvom: "Dobila sem več od 70 zhtev za intervju iz celega sveta. Tega res nisem pričakovala. Bilo pa bi neiskreno, če bi dejala, da mi to ni všeč. Moramo se malo modernizirati, biti v trendu. Ljudje radi vidijo naše vrline in tudi naše napake - slabosti. Morajo občutiti, da spoštujemo," je iskreno razlagala predsednica.


Za marsikoga je bilo sporno, ker je igralce obiskala kar v slačilnici. "To je bil edini način, da bi jih lahko videla vse na kupu. Le tako sem jim lahko kot predsednica pristopila in jim čestitala."

Kot je še dodala, ima občutek, da ljudje v svetu želijo prav to - da pokažemo slabosti. "Državniki ustvarjamo moderni protokol. Meje padajo, le ena ostaja - ne smemo užaliti gostitelja. Nikakor. Razen tega pa se lahko obnašamo, kot običajni ljudje - še posebej na športni prireditvi. Odzivi so bili večinoma dobri. Bile so tudi izmišljene novice o slabih odzivih. Zavračam trditve, da sam reprezentanci ukradla 'šov'. Če ne bi bilo njih, jaz niti ne bi imela priložnosti, da se pokažem na igrišču. Jaz sem v tistem trenutku, ko so bili nekoliko žalostni, ob pomoči Putina in Makrona dvignila razpoloženje," je pojasnila Kitarovićeva.

Članki iz rubrike