IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

nu
nu
0 22.07.2018 16:06:29

Primer ALISSON: Liverpool je DRAGO PLAČAL svojo zmoto!

vszi
Finalist zadnje izvedbe lige prvakov Liverpool je pred nekaj dnevi poskrbel za najdražji prestop vratarja v nogometni zgodovini. Za Brazilca Alissona Beckerja je Romi plačal 75 milijonov evrov odškodnine, toda omenjeni prestop spremlja izjemno zanimiva zgodba.

Klub, ki ima domovanje na kultnem Anfieldu, je torej iz 25-letnega brazilskega čuvaja mreže naredil najdražjega vratarja na svetu. Toda Redsi so imeli priložnost, da bi zanj odšteli veliko, veliko, veliko manj.

Iz Anglije prihajajo informacije, da je imel Liverpool priložnost, da bi fanta pred tremi leti v svoje vrste pripeljal za skromnih pet milijonov evrov. Takrat je šlo še za precej neznanega vratarja, ki je branil barve domačega Internacionala. Alisson je bil takrat namreč ponujen Liverpoolu in še nekaterim angleškim klubom, ki pa se niso odločili, da bi mu ponudili pogodbo.


Pri Liverpoolu niso imeli posluha za sicer odlično pripravljeno skavtsko poročilo o Alissonu. V njem je bil celo zapis legendarnega brazilskega golmana Claudia Taffarela, ki je trdil, da gre za najbolj nadarjenega južnoameriškega golmana. A tudi besede svetovnega prvaka niso prepričale odgovornih pri klubu iz mesta Beatlov.

Zanimivo je, da je Alisson takrat svojemu zastopniku zaupal, da bi najraje kariero nadaljeval na Otoku. Angleških klubov ni prepričalo niti dejstvo, da ima nemške korenine in bi lahko dobil evropski potni list, s katerim v ekipi ne bi zasedel mesta tujca.

Potem ko mu ni uspelo dobiti angažmaja v Angliji, je Alisson zavrnil možnost, da bi odšel v ameriško ligo MLS in je na novo priložnost čakal v domovini. Kmalu se je oglasila Roma in leta 2016, ko je debitiral v brazilski izbrani vrsti, njegovo pogodbo odkupila za osem milijonov evrov. V Rimu je bil zamenjava za Wojciecha Szczesnyja, po Poljakovem odhodu pa je prišel njegov čas in pokazal je, da je eden najbolj nadarjenih vratarjev v Evropi, vse ostalo je zgodovina ...

Članki iz rubrike