Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 19.07.2018 22:47:38

Velenjski nogometaši prepričljivi tudi na drugi tekmi

Nogometaši velenjskega Rudarja so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo premagali sanmarinski Tre Fiori s 3:0 (1:0) in se uvrstili v drugi krog, v katerem bodo igrali proti romunski ekipi FCSB oziroma Steaui. Prva tekma pred tednom dni se je v Velenju končala s 7:0.

* Stadion Tullo Morgagni, sodniki: Zammit, Sultana in Debattista (vsi Malta).
* Strelci: 0:1 Bolha (43.), 0:2 Šimunac (47.), 0:3 Kamara (71.).
* Tre Fiori: Pizzolato, Andreini, Succi, Acquarelli, Ghetti, Tamagnini (od 82. Matteoni), Vassallo, Teodorani, Della Valle (od 72. Marinaro), Filippi, Costantini (od 63. Pasolini).
* Rudar Velenje: Pridigar, Pišek, Trifković (od 46. Parfitt-Williams), Kamara, Radić (od 46. Šimunac), Bolha (od 67. Muić), Vasiljević, Tomašević, Solomun, Tučić, Pušaver.
* Rumeni kartoni: Succi, Acquarelli, Vassallo, Tamagnini.
* Rdeč karton: /.


Velenjski nogometaši so si že pred tednom dni pred domačimi gledalci z visoko zmago s 7:0 priigrali drugi krog kvalifikacij. Na današnji tekmi v italijanskem Forliju, kjer je klub iz San Marina gostil evropsko tekmo z Rudarjem, so morali le odigrati 90 minut in s tem potrditi napredovanje. Naslednji tekmec bo precej bolj zahteven in imeniten - FCSB oziroma Steaua iz Bukarešte.

Navkljub visoki prednosti s prve tekme knapi niso ničesar želeli prepustiti naključju. Od prve minute so napadali gol Tre Fiorija, ki je navkljub številnim strelom Rudarja klonil šele v zaključku prvega polčasa. V 43. minuti je pot žogi v mrežo našel Klemen Bolha. Komaj v 45. minuti so San Marinčani prvič na tekmi sprožili proti tekmečevemu golu.

Trener Rudarja je na začetku drugega polčasa opravil dve menjavi, že v prvem napadu pa so njegovi izbranci zadeli drugič na tekmi. Robert Pušaver se je vpisal med podajalce, prav rezervist Vlatko Šimunac pa je velenjsko vodstvo podvojil.

Morda najlepšo priložnost Tre Fiorija je v 58. minuti zapravil Alessandro Teodorani. V 71. minuti so Velenjčani povečali svojo prednost na 3:0, Šimunac je zadetku dodal še asistenco, zadel pa je Abu Kamara in postavil končni izid.

Članki iz rubrike