Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
1 19.07.2018 22:38:28

Mariborski nogometaši zanesljivo čez prvo evropsko oviro (FOTO)

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Maribora so na današnji povratni tekmi prvega kroga evropske lige na domačem igrišču premagali albanski Partizani z 2:0 (1:0).

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 7000, sodniki: Tierney, Hatzidakis, Holmes (vsi Anglija).
* Strelca: 1:0 Dervišević (31.), 2:0 Tavares (93.).
* Maribor: Handanović, Milec, Šuler, Ivković, Viler, Vrhovec, Dervišević, Kramarič (od 77. Vršič), Hotić (od 83. Pihler), Mlakar (od 77. Tavares), Zahović.
* Partizani: Hoxha, Ibrahimi, Atanda, Gojković, Trashi, Mala, Telushi, Hila, Bardhi (od 56. Abdurahimi), Asani (od 75. Nikolić), Progni (od 66. Kalari).
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeči karton: /.

Mariborski nogometaši so se prebili v drugi krog evropske lige. Po zmagoslavju v albanski prestolnici z 1:0, ko je za minimalno, a pomembno zmago v Tirani poskrbel Gregor Bajde, so na današnji povratni tekmi v Ljudskem vrtu slavili z goloma Amirja Derviševića in Marcosa Tavaresa. Slovenske podprvake v naslednjem krogu čaka gruzijska ekipa Čihura Sačhere, ki je izločila izraelski Beitar Jeruzalem.



Po uvodnem tipanju so do prve priložnosti prišli domači nogometaši, v 13. minuti se je po podaji Jana Mlakarja z desne strani v lepem položaju znašel Blaž Vrhovec, a je slabo streljal. Nato je nastopilo obdobje albanskih nogometašev, ki so bili predvsem nevarni iz prekinitev. V 17. minuti so po pravem "fliperju" v mariborskem kazenskem prostoru celo zadeli vratnico, le minuto kasneje pa se je v sijajni priložnosti znašel Jurgen Bardhi, njegov strel pa je bil preslaboten za domačega čuvaja Jasmina Handanovića.

Obetavni akciji sta opogumili goste iz albanske prestolnice, ki so zaigrali napadalno in skušali izničiti primanjkljaj s prve tekme, Mariborčani pa so se organizirano branili in čakali na svojo priložnost. V 31. minuti so izpeljal bliskovit nasprotni napad, ki so ga njihovi tekmeci najprej zaustavili, v nadaljevanju akcije pa je Dervišević z 18 metrov sprožil močan in natančen strel za vodstvo z 1:0.

Izbranci Darka Milanića so v drugem polčasu imeli vse niti igre v svojih nogah. Tekmece iz Tirane so vseskozi nadzirali in si priigrali nekaj priložnosti. Predvsem nevarni so bili v 58. minuti, ko je po predložku Derviševića z leve strani Šuler zadel prečko, le minuto kasneje pa je albansko obrambo dodobra "premešal" Luka Zahović, iz obetavne akcije pa se vendarle ni nič izcimilo.

Gosti so nevarno zagrozili v 71. minuti, na srečo domačih pa je žoga po prostem strelu rezervista Besarta Abdurahimija s 30 metrov le stresla njihov okvir vrat. V 79. minuti je Handanović dobro posredoval po zvitem strelu Esata Male z razdalje. V končnici tekme Mariborčani niso popustili, z rutinsko in pametno igro so se zasluženo prebili v nadaljnji krog. V sodnikovem podaljšku so si priigrali še dve priložnosti: najprej je Zahović po "lob strelu" le za las zgrešil albanska vrata, piko na i pa je v tretji minuti sodnikovega podaljška postavil Brazilec Tavares.

Članki iz rubrike