miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

rebecca Svet24.si

Glavni osumljenec za izginotje 15-letne Rebecce ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

STA
STA
1 17.07.2018 12:28:40

Hud udarec za italijanski nogomet: DVA nekdanja člana elitne serie A zaprla svoja vrata, konec grozi še enemu!

Bari Calcio
Dva nekdanja italijanska prvoligaša zaprla svoja vrata.

Italijanski nogomet je doživel udarec, potem ko sta v ponedeljek pred začetkom nove sezone kar dva od slavnih klubov, Bari in Cesena, razglasila bankrot. Oba sta v minuli sezoni nastopala v serie B, italijanski drugoligaški konkurenci, Bari, za katerega igra tudi Jure Balkovec, je pa prišel povsem blizu napredovanja v serie A in je šele v končnici njegove upe razblinila Cittadella.

A namesto napredovanja v elitno druščino italijanskega prvenstva so navijači doživeli najbolj črn scenarij - klub, ki je bil ustanovljen pred 110 leti, je zaprl svoja vrata. Klubsko vodstvo namreč ni našlo kupca oziroma vlagatelja, tako da ni moglo pravočasno izpolniti zahtev registracije v serie B; končni rok je bil v ponedeljek ob 18. uri po lokalnem času. Za klub naj bi se sicer zanimal Andrea Radrizzani, lastnik angleškega Leedsa, a do načrtovanega prevzema ni prišlo pravočasno.Po pisanju spletne strani Football Italia, lahko zdaj župan Barija izbere skupino investitorjev, ki bi vodila tako imenovani feniks - klub, tega pa bi sprejeli v serie D, najelitnejšo raven italijanske amaterske lige. "To je žalosten dan, ne le za nogomet v Bariju, temveč za celo državo. To je dan poraza, ki boli 1000-krat bolj, kot boli poraz na igrišču. Poskusili smo vse, kar je bilo v naši moči," je dejal Antonio Decaro, župan Barija, pristaniškega mesta ob Jadranskem morju.

Bari, ki je nastopal tudi v serie A, pa ni bil edina žrtev. Tudi Cesena, ki je prav tako že nastopala v prvoligaški konkurenci, je razglasila bankrot in to objavila na klubski spletni strani. Enaka usoda čaka še eno drugoligaško ekipo, Avellino, kjer pa še upajo, da bodo rešili klub.

Značke: nogomet, italija, stečaj

Članki iz rubrike