002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 20. aprila

čiščenje uvodna Petisvet.si

Vsako nebesno znamenje čisti drugače!

jordan peterson slavoj zizek pl Svet24.si

VIDEO: Tako sta Peterson in Žižek razpravljala o...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma tako čednega moža!

eva poklič Njena.si

Eva pretkano vrnila udarec Tomažu!

STA
STA
1 16.07.2018 21:34:01

LEGENDARNI Thierry Henry zapušča televizijo in gre MED TRENERJE

Profimedia
Nekdanji slavni francoski nogometaš Thierry Henry bo svojo kariero po nogometu nadaljeval zgolj še kot trener.

Legendarni Francoz se je odločil, da se bo v prihodnosti posvetil trenerskemu delu. Potem ko je bil na pravkar končanem svetovnem prvenstvu svetovalec v belgijski izbrani vrsti, bo zdaj strokovno športno pot nadaljeval kot trener, za kar bo žrtvoval tudi delo televizijskega sodelavca.

Henry je zadnje čase delal kot nogometni analitik za britansko mrežo Sky Sports, na SP v Rusiji pa je bil strokovni pomočnik belgijskega selektorja Roberta Martineza, Belgija je SP končala na tretjem mestu.

Po uspehu rojakov, ki so v Moskvi po zmagi nad Hrvaško osvojili naslov prvakov, pa je nekdanji francoski zvezdnik razkril, da ga vleče med trenerje. "V zadnjih štirih sezonah sem v različnih vlogah preživel veliko in dobil dragocene izkušnje. Vse to me je le še utrdilo v prepričanju, da želim nadaljevati kariero kot trener. Zato bom žal moral zapustiti televizijo," je sporočil Henry.

Henry sicer že ima trenersko licenco, bil je tudi trener mladinskih selekcij v svojem nekdanjem klubu Arsenalu, toda leta 2015 se je namesto za selitev v katero od članskih ekip odločil za strokovno televizijsko delo.

Značke: nogomet, francija

Članki iz rubrike