Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 16.07.2018 19:07:55

TO SO NJEGOVE PRVE BESEDE. Cristiano Ronaldo je že na prvi tiskovni konferenci navdušil nove navijače

twitter
Cristiano Ronaldo se je predstavil tudi sedmi sili v Torinu. To se je zgodilo nekaj minut po 18.30 v prepolni sejni sobi na stadionu Allianz.

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je s prestopom iz Reala v Juventus poskrbel za najbolj vročo poletno zgodbo na nogometni tržnici, se je danes po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu že predstavil novim soigralcem in navijačem stare dame.

Ronaldo je imel danes naporen dan: najprej ga je čakala nujno potrebna formalnost pred podpisom pogodbe, zdravniški pregled, potem prvo uradno srečanje s trenerjem Massimilianom Allegrijem in novimi soigralci, pozno popoldne pa še predstavitev na stadionu Juventusa in novinarska konferenca.

Govoril je natanko 25 minut med 18.32 in 18.57 in ves čas ponavljal, da je človek izzivov in da je Juventus eden redkih klubov, ki mu je lahko ponudil nekaj, kar si je tako srčno želel. Boj za lovorike na vseh frontah.

"To, da sem se pridružil Juventusu, je bila enostavna odločitev, saj gre za največji klub v Italiji in serie A. Rad si mislim, da živim v sedanjosti. To je, da uživam v nogometu, tudi mlad sem še, od nekdaj pa sem si rad postavil visoke izzive ob vsakem prestopu. Živel sem svoje sanje, ne kariere. Nikoli si nisem mislil, da bom toliko osvojil kot posameznik in za ekipo, zato menim, da v Juventusu ne bo nič drugače."

Ronaldo ni želel veliko govoriti o odnosih v Realu in o preteklosti, odločil se je, da bo čas posvetil sedanjosti in prihodnosti v belo-črnem dresu s številko 7 in v reprezentanci, s katero še ni zaključil. "Nisem žalosten in ne verjamem, da madridisti jočejo, ker sem odšel. Zdaj sem tukaj, ker je to zame velik izziv, največji v moji karieri. Nogometaši v mojih letih že ponavadi odhajajo v Katar, Kitajsko, ali kam drugam, da končajo kariero. Sam sem prišel v ta izjemen, velik klub, kar me navdaja z veseljem. Tudi reprezentanci ne bom obrnil hrbta. Če bom lahko igral, bom seveda nadaljeval v dresu izbrane vrste."

"Kot sem že dejal, sem v Madridu preživel sijoče trenutke, a potreboval sem nov korak v svojem življenju, na katerega bi se rad osredotočil. V tem trenutku me zanima le Juventus. Rad bi pokazal, da sem še vedno velik igralec, na treningu bom delal trdo kot vedno. Menim, da se moram vedno znova dokazovati, čeprav statistika govori zase. To je izziv in upam, da bo vse šlo kot po maslu."

ronaldo 12
twitter

Ronaldo je seznanjen s tekmovanjem v Italiji in da gre za drugačne vrste izziv kot v preteklosti. Vseeno se želja tako po posamičnih kot ekipnih naslovih vleče naprej. 

"Vem, da gre za drugačno tekmovanje, bolj fizično in taktično. Zahtevno bo, toda vedno sem imel pred sabo zahtevne izzive. Nikoli ne rad pogledujem nazaj na svoje uspehe, ampak stremim k sedanjosti in prihodnosti in na tak način osvajam srebrnino. To mi je doslej vedno uspevalo, zato sem miren v Torinu in lačen nogometa."

"Vem, da so si v Torinu zelo želeli naslov v ligi prvakov. To vem iz prve roke. Kot sva že govorila s predsednikom, borili se bomo v vseh tekmovanjih. Želimo osvojiti vse, zdaj bodo tekmovanja še težja za osvojiti. Sam želim prispevati svoj del za uspeh moštva, za uspeh Juventusa. Vem, da so bili v preteklosti blizu, a to ne pomeni, da je uspeh v tem tekmovanju zdaj samoumeven."

Spregovoril je tudi o dogodku, ki je pomagal presoditi, da je Juventus pravi klub zanj. Govorimo seveda aplavzu, ki ga je prejel na odprti sceni stadiona Allianz po slovitih škarjicah v polfinalu letošnje lige prvakov.

"To je bil zares lep trenutek zame, ker se tako počutiš dobrodošlo. To ti daje novo motivacijo za naprej in tudi za to, da se tukaj spet dokažem. Želim se jim odkupiti za vso ljubezen, ki so mi jo izkazali. Tako v zadnjem času kot danes in v preteklih dneh na letališču, pred zdravniškim poslopjem in drugod."

"Rad bi se zahvalil vodstvu kluba in predsedniku, da sta se spomnila name, ko sta razmišljala o krepitvi moštva. Očitno sem drugačen od drugih, ki se pri teh letih odločajo za konce karier in igranje drugje. Mene motivira le igranje na najvišji ravni."

Dejal je še, da je bila Juventusova ponudba edina, ki jo je prejel poleti in da ni dolgo razmišljal. Kot tudi ne o morebitnih zlatih žogah in nadaljevanju rivalstva z Lionelom Messijem.

ronaldo11
Reuters

"Ne razmišljam o zlati žogi. Vem, da si želim biti najboljši. Ne vem, kaj bo prinesla prihodnost, toda za to se mora poklopiti kar nekaj dejavnikov, sam pa na vse skupaj gledam kot naravni potek kariere. Sicer igralcev ne vidim kot rivalov. Vsi si želimo zmagati in dobiti vse tekme. To je naš edini izziv, biti najboljši in igrati po svojih najboljših močeh. Vsi govorijo o rivalstvu z Messijem, a oba igrava za svoje moštvo. Tukaj bom počel povsem enako, na koncu pa bodo drugi odločili, kdo je najboljši."

Članki iz rubrike