pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 26.06.2018 11:18:23

DRAMA v Sportingu se nadaljuje: Predsednik odšel, Siniša Mihajlović pa ...

Profimedia
V Sportingu je stanje alarmantno.

Razlog za odpoved Mihajloviću je zamenjava uprave in prvega moža kluba Bruna de Carvalha ter s tem povezanim prihodom novega vodstva moštva iz Lizbone.

Srbski trener je pred osmimi dnevi podpisal triletno pogodbo v vrednosti šestih milijonov evrov, v njej pa je bila zapisana klavzula, da lahko vodstvo prekine sodelovanje v 15 dneh.

Mihajlović je kot trener v italijanski serie A vodil Bologno, Catanio, Fiorentino, Sampdorio, Milan in Torino, bil je tudi selektor Srbije.



Kontroverzni, zdaj že nekdanji predsednik Bruno de Carvalho, je v soboto ostal brez zaupanja članstva kluba in s tem predsedniškega položaja. Začasni predsednik kluba je postal 73-letni Jose Sousa Cintra, poslovnež, ki je klub že vodil kot predsednik od 1989 do 1995. Sousa Cintra bo predsedoval klubu do novih volitev vodstva lizbonskega moštva, ki bodo 8. septembra.

Sodu so izbili dno dogodki sredi maja, ko je skupina 50 zamaskiranih huliganov vdrla v prostore klubske akademije ter pretepla več igralcev in članov osebja. Po poročanju portugalskih medijev naj bi napad huliganov naročil prav de Carvalho, češ da naj bi huliganom naročil, da naj strokovni štab in igralce "prepričajo k maksimalnemu angažmaju".

Po grozljivem napadu, storilcev še niso odkrili, se je za nepreklicni odhod iz kluba in takojšnjo prekinitev pogodb odločilo kar devetih igralcev. Klub so zapustili Rodrigo Battaglia, Rafael Leao, Bas Dost, Rui Patricio, William Carvalho, Bruno Fernandes, Gelson Martins, Daniel Podence in Ruben Ribeiro.

Značke: sporting, mihajlović

Članki iz rubrike