Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.06.2018 19:53:03
Deli članek:

BOMBA z Otoka: Rooney tik pred podpisom z ...

Angleški ljubitelji okroglega usnja navdušeno spremljajo odlične igre svoje izbrane vrste, toda z enim očesom so vseeno pozorni na dogajanje na domači klubski sceni.

Prestopni rok se nezadržano bliža, že zdaj pa se govori marsikaj, in med tistimi, ki se jih omenja v povezavi z odhodom v nov klub, je tudi legendarni Wayne Rooney. Izkušeni napadalec Evertona si ni uspel priboriti mesta v četi selektorja Garetha Southgata, kot kaže pa se končuje njegov čas pri klubu iz Liverpoola.

Za 32-letnika so se močno ogreli drugi klubi, najbolj vztrajni pa so pri članu ameriške lige MLS, DC Unitedu. Rekorder po številu zadetkov za angleško izbrano vrsto naj bi se dokončno vdal in se pustil prepričati v odhod prek velike luže.

Po samo enem letu bo očitno zapustil svoj matični klub in se preselil v ZDA. "Pogovori napredujejo," je sporočil Rooneyjev predstavnik za stike z javnostmi.

Sicer pa Rooney ne more kar med sezono podpisati pogodbe z DC Unitedom, do sklenitve dogovora lahko pride med premorom, torej 10. julija. Če ne bo prišlo do nepričakovanih težav, bi v dresu novega kluba lahko debitiral že štiri dni pozneje, torej dan pred finalom svetovnega prvenstva v Rusiji.

Na ta dan bo DC United v dvoboju z Vancouvrom odprl nov stadion, ki sprejme 20 tisoč ljudi. Rooney pa bo Anglijo zapustil kot drugi strelec premier lige, v kateri se je doslej podpisal že pod 208 golov, z 260 je uspešnejši samo legendarni Alan Shearer. Osvojil je pet naslovov državnega prvaka, trikrat je bil zmagovalec ligaškega pokala, enkrat je osvojil pokal FA in enkrat tudi ligo prvakov.